Do it yourself

#casuta pentru pasari #do it yourself #casute pasari #cum sa #diy #pasari #construire casute pasari # proiecte diy

Invata sa construiesti singur o casuta pentru pasari in gradina

Ce poate fi mai frumos, decat sa te trezesti dimineata in triluri de pasari? Insa ca sa poti fi sigur ca inaripatele cantatoare isi fac cuib in gradina ta, construieste-le casute! Iata de ce ai nevoie pentru a le face cuiburi primitoare pasarelelor tale:

Stabileste dimensiunile si deseneaza schita

Stabileste locul in care vei amplasa casuta. Daca trebuie agatata, va avea nevoie de un sistem de prindere, in schimb, daca o vei aseza intr-un loc la inaltime, trebuie sa aiba baza foarte stabila.

Forma si dimensiunile casutei depind de pasarile carora le pregatesti cuibul. Vrabiutele nu au nevoie de o casuta cu latura mai mare de 20 de centimetri, insa porumbeilor le trebuie mai mult loc in interior. Astfel o casuta care va adaposti porumbeii trebuie sa aiba latura de baza de minimum 30 de centimetri.

Cand ai hotarat toate acestea, deseneaza o schita pe hartie. Proiecteaz-o cu acoperis inclinat spre spatele casutei, pentru ca apa sa se scurga de pe ea.

Ce materiale poti folosi

Poti folosi o multime de tipuri de materiale pe care le ai la indemana, insa cel mai indicat este lemnul, de la resturi de OSB, pana la scandurele sau stinghii de tot felul.

Pentru a realiza orificiul de intrare, va trebui sa faci o gaura cu o bormasina, apoi cu un ferastrau pendular sau chiar cu unul de mana. Partea din fata trebuie sa fie cu cativa centimetri mai lunga, pentru ca pasarile sa aiba un loc pe care sa se sprijine. Prinde laturile cu ajutorul cuielor sau cu dibluri din lemn foarte mici.

Cand casuta este gata, o poti vopsi cu grund pentru lemn, iar cand s-a uscat tot ce mai trebuie sa faci este sa o prinzi de copac. Ai grija ca intotdeauna sa fie mancare si apa in ea si, cu siguranta, casuta isi va gasi rapid proprietari.

Sursa foto: redbubble.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare