Do it yourself

#plantare gazon #gazon #ingrijire gazon

Primavara se planteaza gazonul! Cum sa ai o curte verde

Luna martie este perfecta pentru plantarea gazonului. Asadar, daca iti doresti sa ai o curte verde, si sa te plimbi prin iarba deasa, trebuie sa te apuci de treaba. Iata cum se planteaza gazonul, in seminte.

Perioada de plantare

Gazonul se planteaza primavara sau toamna, cand temperaturile sunt scazute. De preferat este sa fie semanat primavara, ca sa prinda radacini zdravene, altfel in timpul iernii poate ingheta.

Gazonul se planteaza, in general, la jumatatea lunii maetie, cand temperaturile sunt solului ajung la 10-12 grade Celsius in timpul noptii.

Gazonul nu trebuie plantat vara, deoarece semintele au nevoie de temperaturi mici pentru a incolti.

Pregatirea terenului

Terenul se va sapa foarte bine si se va plivi de buruieni. Se indreapta apoi solul cu ajutorul unei greble si se indeparteaza orice buruiana ramasa in urma, crengute uscate, radacini sau frunze.

Daca solul din gradina ta este argilos, se adauga un strat subtire de nisip pentru a creste permeabilitatea.

Se planteaza apoi semintele de gazon, avand grija sa fie distribuite uniform. Dupa semanare, se uda solul foarte bine pentru ca semintele sa adere la sol si sa incolteasca rapid.

Atentie! Nu semana gazonul in zilele in care bate vantul, deoarece semintele sunt foarte usoare si vor fi luate rapid de vant. Vei constata apoi ca ai petice de pamanat fara iarba si petice in care aceasta este mult prea deasa.

Udarea gazonului

Odata ce semintele incep sa rasara, gazonul trebuie udat de doua ori pe zi. De preferat dimineata si seara. Terenul trebuie sa fie in permanenta umed, in caz contrar gazonul se va usca rapid.

In primavara, odata cu venirea caldurii, va creste ritmul udarii pentru a asigura apa necesara dezvoltarii plantelor.

Ursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului