Do it yourself

#sfaturi curatare piscina #curatare piscina #piscina gradina #sfaturi practice

Sfaturi practice pentru ingrijirea piscinei pe timpul verii

Esti fericitul posesor al unei piscine? Ei bine, atunci cu siguranta te-ai intrebat macar o data care este secreul ingrijirii acestora. Indiferent ca ai o piscina de dimensiuni mari sau una gonflabila, acestea nu trebuie neglijate. Iata cateva ponturi de care sa tii cont.

1. Curata o data la doua zile peretii piscinei

Un prim aspect important, de care trebuie sa tii cont, este curatarea peretilor si bazei piscinei. Cu ajutorul unei perii speciale, poti curata peretii piscinei, astfel incat sa previi depunerea algelor. Ignorarea acestui lucru va duce la cresterea algelor pe peretii si pe baza piscinei. Acest lucru nu doar ca va duce la un aspect neplacut al piscinei ci si la dezvoltarea unui mediu propice pentru bacterii si microbi, punandu-ti astfel, sanatatea in pericol. Cresterea lor pe peretii piscinei poate crea un aspect inestetic si chiar ar putea avea efecte asupra organismului uman.

2. Curata regulat filtrele de apa

Este important sa cureti filtrele in mod regulat pentru a elimina acumularile de deseuri, asttfel incat eficacitatea lor sa fie mentinuta la cote ridicate.

3. Inlocuieste apea din piscina

Apa din piscina nu se inlocuieste toata odata. Acesta trebuie inlocuita treptat, de preferat zilnic. In acest fel piscina va ramane curata si proapata, numai buna pentru a te imbia la o sesiune de inot. In cazul piscinelor de mici dimensiuni, a celor gonflabile sau a celor pentru copii, apa poate fi inlocuita total o data pe saptamana sau o data la cateva zile.

4. Testeaza compozitia chimica a apei

Alcalinitatea, pH-ul si calciul din apa stabilesc calitatea apei din piscina, asadar este indicat sa verifici compozitia chimica a apei din piscina cel putin de doua ori pe saptamana. Testarea apei nu este deloc complicata. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi un kit special de la orice magazin care are produse pentru piscine. Testul dureaza doar cateva secunde.

5. Verifica si ajusteaza nivelul pH-ului

Inainte de a adauga clor in apa este indicat sa verifici nivelul pH-ului, intrucat acesta afecteaza, in mod drastic, eficacitatea clorului. Prin urmare, nivelul pH-ului trebuie sa se situeze in jurul valorilor de 7,5-7,8. In caz contrar clorul nu isi va face efectul dorit.

6. Foloseste produse speciale de ingrijire

Pentru ca piscina sa arate foarte bine, este important sa folosesti produse speciale de ingrijire care sa previna formarea depozitelor colorate de minerale, a turbiditatii si a sedimentelor pe peretii si la baza piscinei. Acestea pot fi achizitionate din magazinele de profil.

Sursa foto: ejpoolservices.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului