Do it yourself

#indepartare zapada #gradina #cum sa #curte #iarna #zapada

Zapada, bucuria iernii, cosmarul gradinarilor! Cum scapi rapid de aceasta

Zapada este bucuria tuturor in timpul iernii, in special a copiilor. Pentru gradinari insa, aceasta este un adevarat cosmar. Nu numai ca trebuie sa o dea jos de pe acoperis, insa trebuie sa o inlature din curte pentru a nu se depune in cantitati mari in locurile in care se circula sau in locurile in care sunt tinute animalele.

Iata cateva trucuri, la care sa apelezi, pentru a scapa rapid de zapada din jurul casei.

1. Nu astepta ca zapada sa se depuna pe alee. Cel mai bine este sa previi ca acest lucru sa se intample, deoarece va fi mai usor pentru tine sa scapi de aceasta. Tot ce trebuie sa faci este sa presari un strat de sare pe alee sau un produs special anti-inghet. Nu numai ca zapada se va depune in strat foarte subtire sau deloc, dar previi si formarea poleiului.

2. Lopata nu trebuie sa-ti lipseasca in aceasta perioada a anului. Cu putina indemanare si forta poti da usor zapada adunata pe alee. Aceasta poate fi asezata in jurul copacilor pentru a-i proteja de ger.

3. O alta metoda pentru curatarea aleii de zapada este folosirea unei masini speciale pentru curatat zapada. Frezele de zapada, cum mai sunt denumite, se gasesc si in varianta pentru uz casnic, fiind mai accesibile buzunarului.

4. Apeleaza la firmle specializate. Daca nu ai timpul necesar pentru aceasta indeletnicire sau forta, poti apela la firmele de deszapezire.

Sursa foto: totalyardworks.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului