Do it yourself

#economii gradinarit #economii #gradinarit #trucuri gradinarit

5 trucuri de gradinarit ce te ajuta sa economisesti bani!

Gradinaritul nu este gratuit. Iar daca nu o faci pentru a castiga bani, pierderile pot fi majore. Iata insa cinci moduri de a economisi bani, pe care toti gradinarii trebuie sa le stie.

Cumpara ustensile de gradinarit toamna

Primavara si vara, ustensilele de gradinarit sunt cautate, drept urmare preturile sunt mai mari. Toamna in schimb, incep reducerile. Asadar, aceasta este perioada perfecta pentru a cumpara uneltele necesare la preturi avantajoase.

Investeste in echipamente de calitate

Tentatia de a cumpara cele mai ieftine unelte este mare, insa trebuie sa acorzi o atentie deosebita calitatii. Ieftin nu inseamna neaparat si bun. Poti contata apoi, ca dupa un an acestea se uzeaza si nu mai pot fi folosite, fiind nevoit sa investesti in echipamente noi anul urmator.

Cumpara seminte in timpul iernii

Iarna, semintele sunt mult mai ieftine decat primavara, in perioada de plantare. Asadar, profita de aceasta perioada a anului pentru a cumpara semintele dorite, indiferent ca este vorba despre seminte de legume sau flori.

Planteaza semintele la momentul potrivit

Daca plantezi prea devreme culturile dorite, poti avea neplacuta surpriza ca acestea sa nu rasara sau sa nu dea roade. Iar asta inseamna investitii inutile. Asadar, informeaza-te din timp cand poti planta legumele/ florile dorite.

Creste doar cat consumi

Tentatia de a planta legume in intreaga gradina este mare, insa daca le plantezi doar pentru consum propriu este indicat sa nu exagerezi. Planteaza doar atat cat ai nevoie. In acest fel economisesti o multime de bani si timp.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului