Do it yourself

# transformare ghiveci # ghiveci gol #ghiveci

8 moduri in care sa reutilizezi ghivecele goale

La inceput de toamna s-ar putea sa observi ca multe dintre florile care pana de curand ti-au inveselit gradina sau terasa s-au ofilit, iar tu ai ramas cu o multime de ghivece de toate dimensiunile, formele si culorile. Acestea pot fi insa reutilizate si se pot transforma in obiecte cu adevarat utile in casa.

Transforma un ghiveci in masuta de decor

Atunci cand ai un ghiveci mai mare care este gol si curat intoarce-l invers si transforma-l intr-o masuta decorativa. Poti adauga accesorii sau il voti vopsi astfel incat sa se asorteze cu restul pieselor din incapere.

Ghivece pentru desert

Ghivecele mici pot fi utilizate in bucatarie pentru a realiza decorul potrivit pentru o petrecere. Pune pe masa ghivecele colorate si asaza pe acestea tavile cu prajituri.

Ghiveciul organizator pentru incaltari

Cand vrei ca in casa sa nu mai intre nimeni incaltat, solutia este simpla: pune la usa de la intrare un ghiveci mare cu papuci moi din care oricine isi poate alege o pereche cand intra in casa. In acest caz, este foarte simplu sa iti lasi incaltarile cu care ai venit de afara si sa iti pui o pereche comoda de papuci pentru casa.

Ghiveciul transformat in cos de gunoi

Renunta la cosurile de gunoi din plastic si arunca hartiile si alte lucruri inutile din birou, intr-un ghiveci pe care l-ai ales tocmai pentru acest scop. Aceasta idee este perfecta, pentru ca ghiveciul va avea si un rol decorativ, mai ales daca este pictat.

Ghivece suspendate pe pereti

Poti sa mai folosesti ghivecele in care nu mai sunt flori, pentru a depozita in acestea tot felul de obiecte din jur. De exemplu, un ghiveci suspendat pe perete este perfect pentru a tine in el prosoapele de hartie. Vopseste-l in culorile dorite astfel incat sa se incadreze frumos in decor si pune-i un sistem de prindere pentru a-l putea apoi suspenda pe perete.

Foloseste-l ca protectie pentru plante

Poti sa folosesti ghivecele goale pentru a ajuta restul plantelor din gradina sa creasca. De exemplu, pune ghivece goale peste plante cand pui mulci in gradina , la final de sezon, pentru a nu le acoperi si pe acestea. Mai poti utilizat astfel de ghivece goale si pentru a proteja plantele existente in gradina de primul inghet.

Suport din ghivece in camera de oaspeti

Ghivecele de mari dimensiuni sunt ideale pentru a aseza in ele prosoapele pentru musafiri, in camera de oaspeti. Pentru urmatoarea ocazie cand astepti musafiri, poti pune un ghiveci in camera in care vor sta, iar in el pune prosoapele rulate si asezate vertical in recipient. Intr-un suport de acest fel vor arata mult mai bine decat daca le vei agata intr-un cuier in baie.

Ghiveciul cadou

Cand vrei sa faci un cadou personalizat cuiva pasionat de gradinarit, alege un ghiveci mic si umple-l cu manusi de gradinarit, ustensile mici de mana si plicuri cu seminte de flori sau plante. Darul va fi apreciat de oricine iubeste sa isi petreaca timpul in gradina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului