Do it yourself

#aranjament plante suculente dovleac #aranjament plante suculente #plante suculente dovleac #plante suculente #dovleac #creare aranjament plante suculente

Cum sa creezi un aranjament de plante suculente intr-un dovleac

Cu putin lipici puteti cera o piesa centrala de toamna superba sau un decor de veranda incredibil. Aveti nevoie doar de cateva minute pentru a urma etapele si a obtine un aranjament de plante suculente intr-un dovleac, o piesa unica si colorata.

Materiale necesare

Folositi materiale naturale pentru a sarbatori sezonul toamnei. Muschiul si lipiciul se pot combina pentru a reliza un decor de toamna de lunga durata. In plus, dovlecii frumos colorati, cu un amestec incredibil de culori si texturi, pot deveni decoratii inedite pentru veranda sau gradina. In plus, ei se pot aduce in interior de indata ce inghetul isi face simtita prezenta, fiind ideali ca decoratii pentru masa de Ziua Recunostintei.

Aveti nevoie de un dovleac (ar fi de dorit unul plat pe partea de sus), pulverizator cu adeziv, muschi, adeziv gel manual, pistol cu lipici fierbinte, varietate de plante suculente.

Pasul 1 - Folosind pulverizatorul, acoperiti cu adeziv partea superioara a dovleacului - astfel muschiul va adera pe suprafata lui.

Pasul 2 - Inainte ca adezivul pulverizat sa se usuce (el trebuie sa fie lipicios), puneti muschiul uscat pe partea de sus a dovleacului intr-un strat de 2 cm, apasandu-l usor pentru a se lipi si fixa.

Pasul 3 - Atasarea plantelor suculente - Grupati cele mai inalte plante suculente si, folosind un gel artizanal incolor pentru lipit butasi si seminte, fixati-le pe marginea dovleacului. Lucrati din centru spre exterior, punand plantele cat mai strans una langa alta. Utilizarea unui pistol cu lipici fierbinte este o modalitate rapida si usoara de a atasa plantele pe muschi - nu vor fi afectate.

Creati o grupare care ofera varietate si completeaza frumos decorul si folositi dovleci in diverse culori cum ar fi portocaliu, verde-inchis, gri-verde, cu dungi, etc.

Pasul 4 - Finalizarea aranjamentului - Obtineti un aranjament central al dovleacului cu plante suculente fixand initial elemente perpendiculare pe partea de sus a dovleacului si apoi elemente mai mici inclinate spre exterior.

Ingrijirea dovleacului cu plante suculente

Protejati dovleacul umplut cu plante suculente de soare, caldura excesiva, temperaturi de inghet si ploaie. Totodata, o buna circulatie a aerului este esentiala. Asezati orice astfel de dovleac decorativ, inclusiv pe cel felinar, pe un carton gros. Cartonul va impiedica strangere umiditatii dedesubt, prevenind putrezirea prematura a dovleacului. Udati cu un pulverizator plantele din dovleacul decorativ o data pe saptamana, pentru a pastra umed muschiul si a oferi apa radacinilor noi formate. Evitati sa lasati apa sa se adune in jurul tijei dovleacului.

Tratati intreaga compozitie exact ca pe o planta de casa. Oferiti-i lumina directa, din belsug, asezandu-l langa o fereastra in interior sau pe un suport intr-un balcon protejat. Tineti dovleacul cu plante suculente departe de calorifere si surse de caldura.

Refolosirea plantelor suculente din aranjament

Cand dovleacul da semne de ofilire si aranjamentul nu mai este frumos, puteti refolosi plantele suculente, mutandu-le intr-un alt loc. Pentru a muta plantele suculente intr-un alt loc, permanent, taiati partea superioara a dovleacului si asezati aranjamentul desupra unui sol bun, intr-un ghiveci de flori sau intr-un pat de gradina fara inghet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului