Do it yourself

#acvariu improvizat # recipient plante acvatice # plante acvatice gradina #plante acvatice

Cum sa creezi un recipient pentru plante acvatice, pe care sa-l tii in gradina

O gradina cu plante acvatice si cu sol special, este superba si este foarte simplu de intretinut. Cu apa pe o parte si sol pe cealalta, aceasta idee de gradina acvatica se poate integra inclusiv pe terasa. Iti oferim mai multe sfaturi si pasii de urmat pentru a construi o cutie cu plantele tale acvatice preferate.

Unelte necesare

  • Elemente de fixare;
  • Elemente de taiere;
  • Suruburi;
  • Surubelnita;
  • Burete;
  • Mai multe placi de cedru;
  • Placaj tratat sub presiune de 3/4 inci;
  • Lipici de lemn;
  • 7 suruburi din otel inoxidabil in stea;
  • Surubelnita sau bormasina;
  • Garnitura de impermeabilizare;
  • Etansant cauciucat.

Pasul 1

Din placile de cedru se vor taia doua bucati pentru egale pentru panourile laterale cu lungimea de 33 inch si trei bucati de 16-1 / 2 inci pentru capete si elementele de compartimentare. Taie o bucata 16-1 / 2 × 31-1 / 2 inci din placaj pentru baza. Pentru picioare, taie 8 bucati cu lungimi de 12 inci.

Vei reusi sa tai toate aceste piese cu un ferastrau normal sau daca te pricepi sa folosesti unul, cu un ferastrau electric.

Pasul 2

Va fi necesar sa construiesti picioarele. Pentru acest lucru este necesar sa lipesti bucatile de lemn pentru a forma colturi in forma literei L. Lasa lipiciul sa se usuce si consolideaza zona cu suruburi pentru ca picioarele sa ramana fixe.

Pasul 3

Acum este momentul sa incepi sa asamblezi cadrul. Lipeste si fixeaza fiecare parte impreuna asigurandu-te ca rezultatul este un dreptunghi perfect. Fixeaza colturile cusuruburi exterioare pe care le vei ascunde ulterior sub picioarele cutiei.

Pasul 4

Dupa ce marginile cutiei sunt perfect lipite poti pune baza. Aplica lipici de lemn pe marginea bazei si atasaz-o la cadru cu suruburi. Asigura-te ca toate suruburile sunt foarte bine fixate.

Pasul 5

Acum este momentul ca comaprtimentezi cutia. Pune elementul de divizare pe care l-ai decupat la pasul 1 deasupra bazei. Atasaza acest divizor pe laturi si in partea de jos cu usuruburi.

Pasul 6

Acum poti adauga picioarele. Picioarele se vor pune in forma literel L astfel incat sa se incadreze in fiecare colt cu ajutorul suruburilor si lipiciului. Fixeaza picioarele din interiorul cutiei astfel incat suruburile sa nu se vada.

Pasul 7

Este necesar sa folosesti un material de etansare cauciucat pentru a te asigura ca apa nu va iesi din cutie. Trateaza exteriorul cutiei cu un strat de vopsea de impermeabilizare. Acopera interiorul cutiei cu un material de etansare cauciucat pentru a o face etansa. Poti face mai multe gauri de drenaj de 1/8 inchi doar in partea inferioara a compartimentului, acolo unde vei pune pamantul.

Ulterior poti instala inauntru plantele tale preferate. Acestea pot sta foarte bine inclusiv pe balcon sau pe terasa daca nu ai o curte cu gradina. Vei avea propriul colt verde cu plantele de apa preferate. Nu este necesar sa intretii foarte mult aceste plante pentru ca ele vor face ce stiu cel mai bine, se vor desvolta armonios in mediul optim pe care tocmai l-ai creat.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului