Do it yourself

#idei gradinarit #agenda 2017 #gradinarit 2017 #gradina #planuri #agenda #idei

Planuri si rezolutii pentru gradina, in 2017! Actualizeaza-ti acum agenda

Zilele mohorate de iarna sunt perfecte pentru a face planurile pentru noua gradina. De aceea, orice gradinar care se respecta trebuie sa aiba o agenda speciala in care sa-si noteze toate ideile si taskurile pentru noul an.

De cate ori nu ti s-a intamplat pana acum sa nu stii cu exactitate unde sa plantezi diverse legume sau fructe ori sa uiti sa uzi o anumita parcela? Gradinaritul poate fi cu atat mai greu cu cat ai o gradina mai spatioasa. Din acest motiv o agenda bine intemeiata este absolut necesara. Iata ce trebuie sa cuprinda aceasta.

De ce ai nevoie

Pentru a realiza propria agenda de gradinarit poti opta pentru cumpararea unei agende speciale, pe care le gasesti in librarii. Poti folosi si o agenda normala sau una electronica. In schimb, daca ai un buget mic, poti cumpara un caiet incapator.

Ce trebuie sa notezi in agenda

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci, este sa alcatuiesti o schita detaliata a gradinii, pe care sa o imparti pe parcele. Gandeste-te cum vrei sa arate in noul an, unde sa plantezi florile, legumele si fructele pe noul an si respecta intocmai indicatiile care ti le notezi.

Completeaza-ti apoi agenda pe zile, pentru a nu te trezi ca ai acordat prea mult timp unei culturi si ai neglijat o alta. Tot aici, trebuie sa notezi si sarcinile ce le revin altor membri ai familiei.

Programeaza pe zile, plantarea semntelor in rasadnite, in sera sau in gradina. De asemena, trebuie sa notezi si zilele in care acestea pot fi scoase din rasadnite si mutate in gradina.

Noteaza apoi zilele in care urmeaza sa uzi gradina sau anumite plante, precum si zilele in care ploua si cantitatea de precipitatii. In acest fel nu risti sa uzi gradina in exces si sa usuci plantele.

Planifica-ti zilele in care te ocupi de indepartarea buruienilor si zilele in care urmeaza sa stropesti recoltele impotriva bolilor sau daunatorilor.

Trece inca de pe acum sarcinile pe care stii cu siguranta ca trebuie sa le faci in anumite zile, iar duminica, inainte sa inceapa o noua saptamana alcatuieste un plan bine pus la punct pe urmatoarele sapte zile. In acest fel, gradinaritul va deveni o placere.

Sursa foto: imaginaran.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului