Do it yourself

#do it yourself #ustensile gradinarit #diy #unelte gradinarit

Uneltele de gradinarit: cum sa le ingrijesti pentru a rezista peste iarna

Uneltele de gradinarit au nevoie de ingrijiri speciale pentru a rezista peste iarna. Asta daca nu vrei ca in primavara sa achizitionezi noi unelte de gradinarit. Iata ce trebuie sa faci pentru a le pregati de "iernare".

Curata si dezinfecteaza uneltele

Odata ce stii ca nu vei mai folosi uneltele curata-le foarte bine pentru a indeparta orice urma de murdarie. Reziduurile ramase pe suprafata acestora pot dezvolta bacterii ce vor ajunge in primavara in gradina, afectandu-ti culturile. Tocmai din acest motiv este indicat ca dupa ce le speli sa le dezinfectezi. Pentru aceasta operatiune poti folosi spirt combinat cu putina apa.

In cazul masinii de tuns iarba, sau a altor unelte unelte de gradinarit electrice trebuie sa acorzi mai multa atentie cand vine vorba de curatare. Aceste curatari trebuie facute periodic deoarece acestea pastreaza umezeala pentru perioade mai lungi si risti sa rugineasca. Nu uita ca dupa fiecare curatare si dezinfectare sa le stergi cu o carpa uscata.

Protejeaza uneltele de rugina

Spalarea si deznfectarea corecta a ustensilelor de gradinarit nu este suficienta. Pentru ca acestea sa fie ferite de rugina in sezonul rece, este indicat ca inainte de a le depozita in magazie sa le stergi bine cu o carpa inmuiata in putin ulei. Acesta va impiedica umezeala sa afecteze lemnul sau sa produca daune metalului.

Depoziteaza materialele intr-un loc uscat

Nu lasa niciodata uneltele intr-un loc in care sunt expuse direct umezelii. Depoziteaza-le intr-o magazie, unde sunt ferite de ploi si zapada, dar si de temperaturile foarte reci. Pe cat posibil depoziteaza-le intr-o incapere uscata in care nu patrunde umezeala. De asemenea, nu le sprijini de podea ci agata-le pe unul dintre peretii incaperii.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului