Fructe

#alune de pamant #gradina #ghiveci #alune

10 lucruri importante despre alunele de pamant

Alunele de pamant sunt originare din America de Sud si prefera zonele tropicale su subtropicale.  In principiu este o planta nepretentioasa daca rasadul se adapteaza si creste in aer liber. Fructele alunului sunt comestibile si foarte sanatoase.


1 In principiu, alunele de pamant sunt destinate consumului, insa ele pot avea mai multe utilizari. Alunele de pamant pot fi procesate pentru a face unt de arahide sau uleiuri cu diverse intrebuintari (de obicei cosmetice).


2 Alunele de pamant prefera sa fie plantate intr-un sol umed, argilos, usor drenabila. De preferat este sa se faca un sol dintr-un amestec de 70% lut si 30% nisip.


3 Alunul de pamant prefera zonele luminoase si pentru a se dezvolta are nevoie de temperaturi care se afla intre 8 si 25 de grade Celsius.


4 Dupa numai doua saptamana de la plantare, semintele germineaza si dau nastere noilor plante. Este de preferat ca alunul de pamant sa fie plantat la inceputul primaverii in ghivece care sa fie tinute in casa, iar la 4 – 5 saptamani de la formarea plantei, dar si dupa ce a trecut pericolul de inghet, ele sa fie mutate in gradina.


5 Alunul de pamant infloreste vara si face flori galbebe care se indoie in jos si imping astfel fructele sub pamant, la o adancime de 7 – 10 centimetri, unde acestea se dezvolta.


6 Alunele de pamant constituie o hrana vegetala extraordinara, bogata in vitamine, minerale si proteine.


7 Desi unii crescatori le utilizeaza, fertilizatorii si produsele de ingrasare modifica gustul alunelor de pamant, asa ca nu este recomandat sa folosesti astfel de produse.


8 Alunul de pamant poate fi utilizat si pe post de planta ornamentala , in ghiveci, insa nu va fructifica.


9 Alunele de pamant mai sunt cunoscute sub denumirea de alune americane sau arahide (din alunele de pamant se realizeaza untul de arahide).


10 Alunele de pamant sunt plante anuale , ceea ce inseamna ca pentru a te bucura de roadele acestora si anul urmator, trebuie sa le replantezi.
 

  •   2010-12-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din fructe

Mobileaza-ti ieftin casa! Razuieste si descopera voucherul Lem’s!

Mobileaza-ti ieftin casa! Razuieste si descopera voucherul Lem’s!

A venit vara si asa cum tu ai dreptul la o vacanta relaxanta, dupa care sa revii cu forte proaspete, si casa ta merita o improspatare. Si cum ai putea sa o faci decat cumparand cateva piese noi de mobilier. Lem’s iti ofera acum ocazia sa economisesti bani pentru vacanta cu ajutorul voucherelor cadou pentru mobilier![...]

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cristina Stinghe: Cum se ingrijeste corect smochinul

Expertul Acasa.ro, peisagist Cristina Stinghe

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Top 4 cele mai rezistente flori

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare