Fructe

#vitamine #fructe exotice #fructe #gradina

5 fructe exotice pe care nu le-ai incercat

Se spune ca un mar pe zi tine medicul la distanta insa ce parere ai de cherimoy? Nu ai auzit niciodata de el? Afla ca acest fruct provine din America de Sud, este oval, cu miezul carnos si alb, cu multe seminte. Mark Twain caracteriza cherimoya ca fiind „delicios prin definitie”. Iata si alte fructe exotice pe care este posibil sa nu le fi incercat niciodata:


1 Rambutan


Acest fruct este originar din sud-estul Asiei. Poate fi rosu, roz sau galben si are marimea unui ou mic. Cuvantul isi are originea in Malaezia si inseamna „par”.

Acest fruct este foarte bogat in vitamina C si are un gust dulce-acrisor. Pentru a manca rambutan-ul trebuie sa tai mijlocul cochiliei spinoase de jur-imprejur si s-o cureti pana ajungi la mijlocul suculent.

Sursa foto: www.fluffbuff.com


2 Durian


Durian-ul provine tot din sud-estul Asiei. Fructul este acoperit de o coaja groasa ce prezinta tepi sub care se ascund 4-5 samburi foarte mari, acoperiti de un miez moale si carnos.

Din cauza faptului ca durianul miroase foarte urat, unii asemuind acest miros cu cel de sconcs, este interzis in locurile publice din Singapore, Malaezia sau Thailanda.

Gustul in schimb este apreciat de multa lume, este foarte cremos si poate fi asemanat cu cel de banana.

Sursa foto: www.quinnsupport.com


3 Kiwano


Kiwano este denumit si „castravetele african” si este o specie anuala ce apartine familiei castravetelui si pepenelui. Forma sa este usor ovala, culoarea galben-portocaliu iar coaja este tepoasa.

Gustul sau este o combinatie intre castravete si dovlecel sau, cand este copt, intre banana, castravete si lamaie. Coaja sa este comestibila si chiar se consuma in anumite zone.

Sursa foto: www.fatfreevegan.com
 

4 Ackee


Ackee este originar din vestul Africii si este declarat fruct national in Haiti si Jamaica.

Fructul are forma unei pere si atunci cand este copt are culoare galben-portocalie si se desface scotand la iveala trei seminte mari si negre, inconjurate de o pulpa galbena, cremoasa, denumita arili.

Doar aceasta parte este comestibila, restul fructului provocand stari de voma.

Sursa foto: www.lenaskitchen.com
 

5 Mana lui Buddha


Mana lui Buddha sau bushukan este una dintre cele mai vechi varietati de citrice, avand un parfum de lamaie.

Fructul este cultivat mai ales pentru coaja sa care se adauga in mancaruri si este folosita si ca esenta pentru parfumuri.

Mana lui Buddha era folosit in China si Japonia pentru a parfuma incaperile si hainele, atat ca ornament, cat si in ceremoniile religioase.

Sursa foto: www.buddhistedu.org

  •   2011-03-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Raluca Pascan

Vezi toate articolele

Articole din fructe

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii