Fructe

#crestere lamai #cum cultivi un lamai #cultivare lamai #plante de interior #citrice #lamai

Cum sa cultivi acasa un lamai! Este mai simplu decat credeai

Nu este deloc dificil sa cultivi un lamai acasa si in plus, nu este nici dificil de ingrijit. Mai mult, odata ce acesta va creste si va incepe sa infloreasca si sa produca fructe, va imprastia in incaperea in care este tinut, o aroma proaspata, extrem de placuta.

Ai nevoie de:

  • ghiveci
  • pamant pentru citrice
  • seminte de lamai

Nu, nu trebuie sa cumperi seminte. Ai nevoie doar de doua-tei lamai. In momentul in care le consumi, scoate-le semintele cu grija. Spala-le pentru a indeparta urmele de pulpa de pe acestea si asaza-le pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de apa.

Atentie, daca semintele au urme de fruct pe ele, riscul sa dezvolte mucegai, care sa duca la distrugerea semintei, sunt foarte mari. Asadar, nu trece peste aceasta etapa.

Intr-un castron adauga apa calduta si lasa semintele scufundate in aceasta timp de cateva ore. Acest proces le va ajuta sa incolteasca mai repede.

Umple un ghiveci cu pamant si infige samburii la suprafata. Uda constant pamantul pentru a nu lasa samburii sa se usuce, insa ai grija ca acestia sa nu balteasca in apa. Pentru a grabi proceul de incoltire al acestora poti acoperi ghiveciul cu o folie de plastic, transparenta. Aceasta va creea un efect de sera si va mentine umezeala in interior pentru mai mult timp.

In mod normal, samburii de lamai incoltesc in trei-sase saptamani. In toata aceasta perioada trebuie sa tii ghiveciul la fereastra, aproape de o sursa de caldura.

Cand plantele incep sa incolteasca indeparteaza folia de plastic. In momentul in care acestea ajung la 10 cm inaltime, muta-le cu atentie, pe fiecare, in propriul ghiveci.

Pe masura ce lamaii cresc, va trebui sa-i muti in ghivece mai incapatoare. Cu cat este mai mare ghiveciul, cu atat ii va permite lamaiului sa creasca mai mult.

Poti adauga fertilizant lamaiului dupa ce ajunge la 20 cm inaltime. Opteaza pentru un fertilizant care sa contina azot, fosfor si potasiu in proportie de 2:1:1. Acesta se aplica de doua-trei ori pe an.

Daca vrei ca pomisorul tau sa rodeasca, trebuie sa stii ca acesta are nevoie de altoire. Altoirea se poate face in momentul in care acesta ajunge la 40-50 cm inaltime.

Sursa foto: pier1.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare