Fructe

#fructe #gradina #fructe de padure #gradina de iarna

Fructe mici cu efect major: descopera ce minuni fac fructele de padure din gradina de iarna

Iarna, o modalitate de a face gradina mai interesanta este sa folosesti plante cu fructe de padure. Acestea din urma au culori vii, deosebit de atractive, ideale pentru a fi integrate in designul gradinii in sezonul rece.

Fructele de padure care apar iarna variaza de la rosu intens la galben si bleu. Contrastul este cu atat mai evident atunci cand aceste fructe, sub forma de bobite colorate, apar pe un fundal imaculat, dat de albul zapezii. Pe langa faptul ca sunt deosebit de frumoase in peisajul de iarna, fructele de padure atrag si hranesc multe pasari salbatice.

Descopera cele mai frumoase plante care produc iarna fructe de padure:


Viburnum trilobum

Viburnum trilobum este un arbust foios originar din America de Nord cu o inaltime de aproximativ 4 metri. Arbustul este atractiv pe toata durata anului. In sezonul cald, are flori albe si frunzis verde, cel din urma capatand o culoare rosie-purpurie la sosirea toamnei. Iarna, arbustul face fructe mici, rosii, foarte atractive, cu care se hranesc pasarile. Fructele sunt rezistente, infrumusetandu-ti gradina pe toata durata iernii.


Viburnum dentatum

Viburnum dentatum este un arbust originar din Statele Unite si Canada. Planta este apreciata pentru frunzisul colorat in nuante de galben si rosu toamna, precum si pentru fructele sale. Acestea din urma sunt mici, inchise la culoare si se transforma in hrana pentru pasari pe durata iernii. Din punct de vedere al designului gradinii de iarna, poti creste acest arbust alaturi de altul cu fructe intr-o culoare contrastanta, precum rosu sau alb, pentru un impact cromatic. Arbustul este usor de cultivat, adaptandu-se la diverse tipuri de sol.


Symphoricarpos albus

Symphoricarpos albus (hurmuzul) este o planta cu fructe de padure pe care o poti creste in gradina de iarna. Arbustul ornamental se dezvolta bine atat la umbra, cat si la soare si este usor de crescut. Fructele sunt albe si delicate, potrivite pentru a fi combinate cromatic cu arbusti cu fructe de alta culoare.


Cotoneaster apiculatus

Cotoneaster apiculatus este o planta originara din China, apreciata datorita fructelor abundente pe care le produce. Fructele sale sunt rezistente, ramanand multa vreme pe ramuri. Planta creste sub forma de tufa. La inceputul verii, Cotoneaster apiculatus face flori roz, care atrag albinele. Toamna se coc fructele rosii, care persista chiar si in sezonul rece. Fiind o planta pitica, Cotoneaster apiculatus este folosit ca pat verde pentru a acoperi locurile anoste si golase din gradina.


Ilex verticillata

Ilex verticillata este una dintre cele mai apreciate plante cu fructe din sezonul rece. Fructele de culoare rosie sau galbena sunt foarte apreciate de pasari. Datorita rezistentei fructelor pe durata iernii, Ilex verticillata este cunoscut in engleza ca "American Winterberry". Fructele sunt mici, rotunde si rosii, dispuse sub forma de ciorchine.


Crataegus viridis

Crataegus viridis este un copac atractiv primavara prin florile albe, toamna prin frunzisul purpuriu si iarna prin fructele rosii. Planta este originara din Statele Unite. Fructele se coc toamna si persista pe intreaga durata a iernii. La copacii mai batrani, scoarta de la suprafata se exfoliaza, lasand la vedere un trunchi in nuante de portocaliu-maro.

Sursa foto: habitatdesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului