Fructe

#gradina #fructe de padure # fructe gradina

Fructele de padure, o atractie in gradina ta

Planteaza fructe de padure in gradina pentru un decor deosebit si pentru a atrage pasarile in spatiul tau verde. Fructele de padure sunt atractive si te poti bucura de ele o buna parte din an.

Iata principalele avantaje ale fructelor de padure in gradina:

Fructele de padure sunt comestibile

Unele fructe de padure sunt comestibile si se pot dezvolta in gradina fara ingrijiri speciale. In loc sa cumperi de la piata, poti avea propriile tale afine in gradina, cu efort minim. Unele fructe de padure se recolteaza o singura data pe an, in timp ce altele fac fructe de doua ori pe an. In al doilea caz, insa, se poate ca recolta sa fie mai putin bogata.

Fructele de padure atrag viata salbatica in gradina

Principalele vietuitoare care se hranesc cu fructele de padure sunt pasarile. In gradinile aflate in zone rurale, in apropierea padurilor, se poate ca tufele incarcate cu fructe sa atraga si caprioarele.

Fructele de padure sunt atractive pe toata durata anului

In functie de soiuri, poti cultiva plante care fac fructe de padure in perioade diferite din an. In acest fel, fructele de padure pot face parte din designul gradinii si vor fi intotdeauna un punct de interes in spatiul verde. Pe langa fructe, aceste plante au adesea un frunzis deosebit si flori frumoase. De aceea, tufele cu fructe de padure sunt ideale pentru a fi folosite ca gard viu si pe marginile gradinilor. Speciile mici de inaltime pot fi folosite de-a lungul bordurilor. Ca gard viu, se pot folosi fructe de padure precum coacazul, murul sau zmeurul.

O alta modalitate de a pune in valoare fructele de padure este sa prinzi ramurile tinere pe un gard sau un suport, astfel incat planta sa aiba loc sa se extinda.

Tufele cu fructe de padure pot fi si solitare. Cele mai potrivite in acest sens sunt cele care cresc drept si au un frunzis ornamental pe toata durata anului. Coacazul este o tufa cu frunzis atractiv, asemanator cu artarul. textura plantei este delicata, aerata, cu fructe mici, albe, rosii, roz si negre.

Daca ai un loc in gradina unde nu stii ce sa plantezi, acopera pamantul cu zmeur. Aceasta planta mica este ideala pentru un covor de verdeata care va ascunde fructe gustoase in sezonul cald.

Fructele de padure sunt rezistente

Tufele cu fructele de padure sunt plante rezistente la daunatori si boli. O toaletare a plantei o data pe an este suficienta pentru ca tufa sa fie sanatoasa si sa creasca armonios. Aceste plante nu sunt pretentioase, avand nevoie de ingrijiri minime. Alunul, de exemplu, este o planta cu crestere lenta, dar care necesita foarte putine ingrijiri.

Este bine sa le uzi in perioadele secetoase si sa indepartezi de pe ramurile fructelor de padure panzele de paianjen care apar uneori. Tufele rezista bine la frigul iernii. Afinul, de exemplu, poate rezista iarna pana la temperaturi de - 25 grade Celsius.

Planteaza arbustii fructiferi sub alti copaci, intr-un loc semiinsorit, unde beneficiaza de lumina soarelui indirect, filtrata de ramurile copacului mai mare.

Foto: penick.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului