Fructe

#ingrijire livezi #stropire pomi fructiferi #pomi fructiferi

Furnizeaza produsele potrivite pentru ingrijirea livezilor si stropirea pomilor fructiferi

Livezile de pomi fructiferi cu productivitate ridicata sunt dovada dedicarii pomicultorilor din Romania. Pentru mentinerea calitatii fructelor, compania Fermierul le ofera pomicultorilor toata gama de produse necesare pentru ingrijirea si stropirea pomilor fructiferi.

Solutii variate oferite de specialistii Pesticide-AZ.ro

Pentru ca livezile sa isi mentina pomii fructiferi sanatosi este nevoie ca an de an sa fie respectat un program bine pus la punct, ceea ce inseamna ca trebuie efectuate diferite procedee de mentinere (curatare, ingrijire), protejarea impotriva daunatorilor prin aplicarea pesticidelor corespunzatoare si stropirea pomilor fructiferi.

Desi in Romania exista numeroase zone propice plantarii diversilor pomi fructiferi, conditiile de clima fluctueaza, determinand dezvoltarea unor boli specifice, precum si aparitia daunatorilor, care pot efectiv ruina productiile.

Pentru a evita aceste situatii neplacute, compania Fermierul, reprezentata de pesticide-AZ.ro va pune la dispozitie toate produsele pentru stropirea pomilor fructiferi, dar si sfaturi utile pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Daca vizualizati catalogul cu produse pesticide-AZ.ro, destinate pentru stropirea pomilor fructiferi, veti gasi tratamente de combatere a daunatorilor potrivite fiecarei tipologii de pomi fructiferi, alaturi de descriere, pret si indicatiile de utilizare.

Recomandari

Pomicultorii care isi doresc livezi sanatoase si productivitate maxima trebuie sa respecte anumite indicatii oferite de expertii in domeniu. Astfel, se vor lua in considerarea urmatoarele aspecte:

  • Momentul optim pentru stropirea pomilor fructiferi

Aplicarea optima a substantelor adjuvante se va face la inceputul anotimpului primavara, atunci cand temperaturile cresc inclusiv pe timpul noptii (temperaturi pozitive). In cazul in care alegeti sau sunteti nevoit sa stropiti pomii fructiferi dupa ce au inflorit, trebuie sa selectati si un produs mai diluat, nu la fel de concentrat, pentru a nu distruge florile.

  • Cum se efectueaza stropirea pomilor fructiferi

Pentru ca stropirea pomilor fructiferi sa se efectueze corect, trebuie luate in considerare mai multe caracteristici:

  • Tipul de livada pentru care doriti sa efectuati stropirea;
  • Varsta livezilor;
  • Analiza bolilor si dauntorilor prezenti in zona in care se afla livada.
  • Conditiile de mediu favorabile stropirii in functie de anotimp; ingrijirea livezilor se face pe tot parcursul anului si in concordanta cu invaziile de daunatori ce pot surveni.

Stropirea pomilor fructiferi se face doar cand temperaturile nu mai sunt negative si bineinteles, nu in conditii de umiditate, deoarece exista riscul reducerii eficientei importiva infectiilor fungale.

Ingrijirea livezilor este un proces intins pe toata durata anului, drept urmare, dupa recoltare, toamna in special, copacii se ingrijesc, se curata de frunzele si ramurile moarte si dupa caz, de frunzele bolnave cazute in jurul pomilor.

Pesticide-AZ va furnizeaza produsele corespunzatoare fiecarui tip de daunatori, unele dintre substante avand aplicabilitate pentru mai multi daunatori. Produsele sunt fungicide cu efect maxim, avand atat actiune preventiva, cat si curativa.

Ca in cazul oricarui tratament, stropirea pomilor fructiferi are rezultate eficiente atunci cand se respecte instructiunile de dozaj, etapele de tratament mentionate pe ambalaj si utilizarea propriu zisa a acestora.

Catalogul cu fungicidele potrivite stropirii pomilor fructiferi este disponibil pe website-ul companiei Fermierul: www.pesticide-az.ro

Pentru a intra in contact cu specialisti pesticide-az.ro, puteti suna la unul dintre numerele de telefon: 0250.772.566 / 0726.214.441.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului