Fructe

#plantare pomi #taiere pomi fructiferi #ingrijire pomi fructiferi #pomi fructiferi gradina #plantare pomi fructiferi #pomi fructiferi

In martie, livada revine la viata. Iata ce trebuie sa faci, pentru a te bucura de fructe proaspete

In luna martie este timpul sa acorzi o atentie deosebita pomilor fructiferi, daca vrei sa te bucuri de fructe gustoase, la sfaristul verii. Tot acum iti poti mari "colectia" de pomi fructiferi. Iata ce trebuie sa faci luna aceasta in livada:

Curatirea livezii

In martie este momentul ideal sa te apuci de curatirea livezii. Trebuie sa aduni toate frunzele si fructele uscate ramase in copaci. Curata si solul din jurul acestora de fructele cazute, frunze i ramuri.

Tot in aceasta perioada este momentul potrivit sa varuiesti trunchiul pomilor maturi din gradina. Varul nu numai ca da un aspect placut livezii, dar apara pomii de unii daunatori. Totodata, previne si formarea lichenilor si a muschilor.

Tunderea pomilor fructiferi

Ca sa dea roade bogate, unii pomi fructiferi au nevoie de scurtarea ramurilor. Printre acestia, se numara prunii, piersicii, perii si caisii. Luna martie este ideala, pentru ca temperaturile nu mai sunt geroase, astfel incat sa puna in pericol plantele.

Tot acum, caci este perioada de dinainte de inmugurire, se fac si taierile de intretinere a pomilor fructiferi. Se indeparteaza ramurile uscate, rupte, si cele afectate de daunatori.

Plantarea pomilor fructiferi

Jumatatea lunii martie este momentul ideal pentru a planta pomi fructiferi. Asta pentru ca a trecut pericolul inghetului. Poti planta orice pom de la meri, visini, ciresi si caisi, pana la piersici si nuci. Pentru a se dezvolta sanatos, ai grija sa plantezi puietii la acelasi nivel cu cel la care erau in pepiniera sau in ghiveci.

Totodata, tine cont ca in groapa in care ii sadesti, care trebuie sa aiba aproximativ 50 de centimetri in latime si tot atat in adancime, trebuie sa pui si ingrasamant. Cel mai indicat este gunoiul fermentat de grajd, si nu ingrasamintele chimice.

Groapa in care sunt saditi trebuie sa aiba aproximativ 50 de centimetri latime si tot atat in adancime. Nu uita sa adaugi si ingrasamant, pentru a spori cresterea. Este indicat sa utilizezi ingrasamant natural, nu ingrasamant pe baza de chimicale.

 

Sursa foto: sacbee.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului