Toamna in gradina

#culesul viilor #culegere vita-de-vie #toamna #vita-de-vie

Incepe culesul viilor! Tu stii cum sa culegi via corect?

Toamna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri pentru un gradinar. Acum, munca acestora de peste an este rasplatita cu roade bogate si savuroase. Si cum toamna se culeg viile, este momentul oportun pentru a ne bucura de gustul savuros al strugurilor si pentru a prepara vin pentru anul urmator.

Daca esti novice in ale gradinaritului, atunci este foarte important sa stii cand este momentul oportun pentru a culege viile si ce pasi trebuie sa urmezi.

Cand incepe culesul viilor

Momentul culegerii strugurilor trebuie ales cu atentie, deoarece nu exista o data fixa. Aceasta difera de la an la an in functie de conditiile climatologice. De asemenea, perioada de recoltare poate diferi de la o regiune la alta, dar si de la un soi la altul.

In primul rand, inainte de a incepe culesul este foarte important sa cunosti bine soiul de vie pe care il ai si caracteristicile acesteia. In acest mod iti vei da seama, in functie de marimea si culoarea boabelor, care este perioada optima pentru culegerea viei.

O alta modalitate de a-ti da seama daca este momentul oportun pentru a culege via este sa verifici cat de usor se rupe un ciorchine de creanga. Daca acesta se desprinde cu usurinta, inseamna ca te poti apuca de cules. De asemenea, daca boabele se desprind usor de ciorchine, este momentul sa incepi recoltarea.

Cum se culeg strugurii

Inarmeaza-te cu manusi de gradinarit si foarfeca de gradina. Apuca cu grija ciorchinii de struguri si taie-le codita.

Asaza strugurii culesi in recipiente din lemn sau alte materiale naturale, avand grija sa nu pui mai mult de doua straturi, unul peste altul, deoarece riscul sa se strice este mult mai mare.

In cazul strugurilor culesi pentru a face vin, ii poti indeparta usor cu mana si ii poti aseaza in recipiente de lemn in mai multe straturi. Indiferent de metoda, evita cu orice pret folosirea recipientelor de metal pentru depozitarea strugurilor, deoarece favorizeaza oxidarea si alterarea rapida a acestora.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea