Fructe

# livezi # fructele lunii iunie # fructe gradina #fructe

Iunie, luna fructelor savuroase! Ce fructe poti culege din gradina sau livada

Iunie este luna fructelor! Ciresele, visinele sau caisele sunt doar cateva dintre fructele ce se coc in aceasta luna si pot fi culese pentru consum. Iata care sunt fructele pe care le poti culege luna aceasta din gradina sau chiar din livada.

Cirese

Sursa foto: smittenkitchen.com

 

Luna iunie mai este cunoscuta si ca luna lui Ciresar. Este lesne de inteles de ce. In aceasta luna se coc ciresele! Cele mai gustoase si aromate cirese sunt ciresele de iunie. Culege ciresele pe masura ce se coc si daca nu le poti consuma pe toate congeleaza-le sau transforma-le in dulceata pentru a te bucura de aroma lor intregul an.

 

Capsune

 

Sursa foto: lifehack.org

 

Capsunele si-au facut aparitia inca din mai, insa acestea continua sa rodeasca pe tot parcursul lunii iunie. Exista insa si soiuri care fac fructe pana toamna tarziu. Culege frcutele zilnic, sau o data la doua zile, pe masura ce se coc si bucura-te de gustul si aroma acestora.

 

Visine

Sursa foto: argumentpress.ro

Visinele se numara si ele printre fructele lunii iunie. Acestea sunt folosite de gospodine la prepararea dulceturilor, compoturilor sau sunt congelate pentru a putea fi utilizate tot timpul anului la prepararea diverselor prajituri.

Zmeura

Sursa foto: supergardener.com

Zmeura incepe sa se coaca incepand cu jumatatea lunii iunie si va produce fructe pana la finalul lunii iulie. La fel ca si capsunele, aceste fructe se coc pe rand, asadar va trebui sa le culegi periodic.

Atentie insa, zmeura odata culeasa nu rezista mai mult de doua zile la frigider si una la temperatura camerei. Asadar consuma-le rapid, congeleaza-le sau transforma-le in gem ori dulceata.

 

Caise

Sursa foto: harvesttotable.com

Spre finalul lunii iunie incep sa se coaca si caisele timpurii. Aceste fructe sunt delicioase in dulceturi si compoturi, asadar nu le lasa sa se strice in pom ci culege-le permanent.

Sursa foto principala: heidersberryfarm.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare