Fructe

#plantare pomi #pomi #gradina #pomi fructiferi #primavara

Primavara se planteaza pomii fructiferi! Trucurile pe care trebuie sa le stii

Ai o gradina si iti surade ideea de a planta cativa pomi fructiferi? Pentru a te bucura de roade bogate trebuie sa tii insa cont de cateva trucuri simple!

1. Pregatirea locului de plantare

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este saparea gropii in care urmeaza sa plantezi pomul. Horticultorii recomanda ca acesta sa fie sapata cu cateva luni inainte, sau macar cu o saptamana. In acest fel, locul va fi sterilizat in mod natural.

Diametrul gropii trebuie sa aiba in jur de un metru si o adancime de pana la 80 de centimetri.

2. Acorda atentie radacinilor

Inainte de plantare acorda o atentie deosebita radacinilor pomului. Indeparteaza radacinile vatamate sau uscate, si scurteaza varfurile radacinilor lungi. Radacinile mai subtiri de 3-4 milimetri se scurteaza la 8 centimetri.

3. Hidratarea radacinilor

Inainte de plantare, asigura-le pomilor o buna hidratare. Pune-i intr-un vas incapator cu apa si lasa-l sa stea minim 5-6 ore, maxim 12 ore.

4. Plantarea propriu-zisa

Pentru plantare vei avea nevoie de un amestec in proportii egale de balega proaspata, pamant si apa. Acest strat ajuta la o mai buna aderenta cu solul si ii va oferi pomului nutrientii de care are nevoie.

Pomul trebuie plantat la aceeasi adancime la care a crescut si in pepiniera si cu punctul de altoire orientat spre Nord.

Aseaza pamantul pe care l-ai scos din partea superioara a gropii la fund, iar pe cel de adancime, la suprafata. Taseaza foarte bine pamantul, insa cu atentie sa nu rupi radacinile.

5. Protejarea pomilor

In primii ani de la plantare, pomii trebuie protejati de vant. Infige trei sau patru pari de jur imprejurul pomului si leaga-l de acestia. In acest fel, furtunile violente nu il vor rupe.

6. Udarea

Dupa plantare, pomii au nevoie de apa din abundenta. Pentru a-ti fi mai usor sa ii uzi, poti folosi un furtun special pentru udat.

Sursa foto: inside-rge.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului