Fructe

#stropire pomi #pomi fructiferi #stropire pomi fructiferi

Sfaturi practice pentru pomicultori: care este momentul oportun pentru stropirea pomilor fructiferi?

Pentru a obtine fructe frumoase si sanatoase, fiecare pomicultor trebuie sa respecte un program bine stabilit pentru stropirea pomilor fructiferi. Pentru a indeplini operatiunea cu succes, agricultorii au nevoie de produse profesionale pentru agricultura . Accesati magazinul online de profil pentru mai multe detalii.

 

Pompicultorii care doresc sa aiba parte de roade bogate trebuie sa tina cont de cateva recomandari practice, venite din parttea specialistilor. Inainte de cultivarea livezilor este important ca fiecare agriculor sa intocmeasca un plan de ingrijire a pomilor.

Alegerea pomilor din livada nu trebuie sa fie intamplatoarea pentru ca este foarte important sa tinem seama de felul in care vor arata la maturitate. Imaginea arborilor cu frunze lucioase si fructe mari si sanatoase prezentata in cataloagele de profil este rezultatul a zeci de ani de munca. In baza acestui program eficient de intretinere a culturilor de pomi fructiferi, pe care unii dintre agricultori l-au respectat cu regularitate, recoltele vor fi mult mai sanatoase.

Principala operatiune care este inclusa in cadrul acestui program de ingrijire consta in stropirea pomilor fructiferi. Scopul acestei operatiuni este realizarea unei recolte bogate, cu fructe sanatoase crescute natural.

Reguli de baza pentru intretinerea pomilor fructiferi

Momentul potrivit pentru stropirea pomilor fructiferi este inceputul primaverii. Imediat ce vremea se tempereaza, iar temperaturile incep sa creasca, mai ales noaptea, trebuie efectuata prima pulverizare a pomilor.

Primele produse care trebuie aplicate sunt spray-urile antifungice cu concentratii mici de substanta activa, evitandu-se astfel riscul distrugerii florilor.

Prin stropirea arborilor in primele zile de primavara actiunea substantelor este mult mai eficienta, mai ales ca pomii fructiferi sunt protejati impotriva daunatorilor o perioada de timp indelungata.

Unul dintre acesti daunatori este omida paroasa a dudului care ataca peste 200 de plante, pomi fructiferi sau vite de vie. Actiunea omizilor este periculoasa, dat fiind ca ataca frunzele copacilor si distrug productia de fructe.

Substantele utilizate prin amplele lucrari de stropire, care au ca efect indepartarea efectelor bolilor, protejeaza arborii impotriva periculoasei boli a focului bacterian. Aceasta se manifesta in perioadele mai – iunie sau toamna si afecteaza livezile de mar, prun, gutui sau par.

De asemenea, aceasta operatiune asigura atat inflorescentele, cat si mugurii formati ai plantelor de efectele negative ale insectelor.

De asemenea, o perioada propice intretinerii arborilor este si finalul toamnei. Aceste lucrari impun curatarea fructelor moarte din jurul copacilor, a ramurilor si frunzelor uscate.

Aceste recomandari sunt esentiale pentru intretinerea solului si indepartarea oualor si larvelor care ar putea afecta productia de fructe in sezonul nou. Aceasta prevenire timpurie ajuta la cresterea eficientei in ingrijirea si stropirea pomilor fructiferi.

Pesticide-AZ.ro – Date de contact

Detalii suplimentare despre produsele utilizate pentru intretinerea livezilor si a tehnicilor de ingrijire a pomilor vizitati website-ul www.pesticide-az.ro

Platforma virtuala prezinta produse fitosanitare eficiente care se pot comanda on-line. Comenzile virtuale beneficiaza de reduceri cuprinse intre 20% si 50%, in functie de produsul pe care doriti sa-l achizitionati.

De asemenea, puteti solicita date despre ofertele disponibile prezentate pe website si la numarul de telefon: 0724.254.542 sau pe adresa de e-mail: contact@pesticide-az.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului