Toamna in gradina

#recolte #culegere fructe #pere #toamna #fructe #gutui #mere

Toamna, anotimpul recoltelor! Cand este momentul perfect pentru a culege fructele

Toamna este cel mai imbelsugat anotimp. Acum, gradinarii se bucura de roadele muncii lor de peste an. Cele mai savuroase si gustoase fructe se coc in perioada septembrie-noiembrie. Iata cum iti dai seama care este momentul oportun pentru a culege fructele.

Mere

Vei sti cand merele sunt pregatite pentru a fi culese, in momentul in care elimina un parfum placut, dulceag. Parfumul denumit si hormonul coacerii, este de fapt, un gaz cunoscut ca etilena. In momentul in care este copt, marul de desprinde usor din pom.

Un alt mod de a-ti da seama daca merele din curtea ta sunt copate este sa le gusti. Un mar necop are un gust pregnant de amidon, inseamna ca trebuie sa mai stea in pom. Un mar copt trebuie sa fie suculent si dulce.

Pere

Perele sunt bune de cules in momentul in care isi schimba culoare din verde in nuante de galben, rosu sau maro, in functie de specie. In momentul in care sunt gata pentru a fi culese, partea superioara a acestora, din jurul coditei, devine moale la atingere.

Gutui

Gutuile, cele mai parfumate fructe alte sezonului sunt ultimele care se coc. Acestea se recolteaza de regula la finalul lunii octombrie sau chiar in noiembrie. Gutuile trebuie recoltate in momentul in care nu sunt inca foarte bine copate, deoarece acestea continua sa se coaca si dupa culegere. Iti vei da seama ca este timpul sa le recoltezi in momentul in care acestea emana un parfum dulceag, specific.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare