Fructe

# citrice ghiveci #citrice #fructe #ghiveci

3 citrice pe care le poti creste in ghiveci

Citricele sunt, fara indoiala, pomii fructiferi preferati de orice gradinar. Portocali, lamai sau mandarini, exista o multime de soiuri de citrice din care sa alegi. Pe langa faptul ca produc fructe savuroase, citricele crescute in ghiveci au frunze luxuriante si flori parfumate, motive suficiente sa le alegi pentru balcon sau terasa.

Soiurile mici sunt cele mai bune pentru containere

Cele mai bune soiuri de citrice pe care le poti creste in ghiveci sunt cele piticie. Acești pomi de citrice nu vor crește și vor produce suficiente fructe în condiții optime.

Iata cateva idei:

Lamaiul

Lamaiul poate fi crescut si in ghiveci, insa trebuie sa alegi un soi special. Acesta prefera zonele cu veri fierbinti si usoare. Lamaiul se bucură în special de un climat cald subtropical, de zonele de coastă și vor produce fructe pe tot parcursul anului.

Fructul lamailor pitici este mai dulce cu piele mai subțire datorită faptului că este de fapt un hibrid de lămâie-portocalie. Poate fi adus în interior în timpul iernii, fără a sacrifica producția de fructe.

Mandarin

Fructele sunt mai mici decât portocalele comune, de obicei fără semințe sau cu mai puține semințe, dulci în aromă și cu coaja subtire. Deoarece cresc pana la 10-12 metri, le poti păstra cu ușurință în ghivece.

Mandarinii cresc bine în plin soare și căldură, de aceea este bine sa ii feresti de curentii reci sau de temperaturile scazute.

Clementine

Clementinele sunt hibridul de mandarine. Dulci la gust, fără semințe și foarte suculente. Ele au nevoie de caldura pentru a creste, de aceea este bine sa le feresti de frig.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului