Fructe

#tipuri de dovleci #dovleci

7 tipuri de dovleci despre care nu stiai ca exista

Dovlecii au devenit tot mai populari si nu doar in preajma sarbatorii de Halloween. Tot mai multi folosesc dovlecii atat pentru a face decoratiuni speciale de sezon in casa sau prin gradini, dar si in retete culinare. Dovlecii mari si portocalii sunt cei pe care ii intalnim cel mai frecvent, insa exista o multime de tipuri de dovleci despre care nu stiai ca exista.

Dovleac Jack be little

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Trinity (@trinlovesallthethingstrinloves) pe

Nu toti dovlecii au dimensiuni uriase. Dovleacul Jack be little incape in palma, avand un diametru de doar 7 centimetri. Dovlecii sunt mici si rotunzi, au o forma usor curbata si fiecare planta face cel putin 10 mini dovleci. Planta poate atinge si inaltimea de 3 metri, de aceea este nevoie de ceva mai mult spatiu pentru a creste aceasta specie de dovleci.

Dovleac Gigantul Atlantic

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Matt Leach (@mattkleach) pe

Dovleacul Gigantul Atlantic uimeste prin dimensiunile impresionante pe care le poate atinge. Dovleacul gigant, asa cum ii spune si numele, poate cantari chiar si mai mult de 450 de kilograme. Multi dintre cei care cresc aceasta specie de dovleac, obisnuiesc sa participe la targuri si festivaluri, unde fara indoiala recolta lor devine o veritabila vedeta printre vizitatori. Datorita dimensiunilor sale, dovleacul acesta are nevoie de cel putin 130 de zile pentru a ajunge la maturitate.

Dovleacul Prizewinner

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de LIndsAy GiBBs BeAle ⛱ (@gibbsay82) pe

Dovleacul Prinzewinner are forma cea mai rotunda si mai uniforma dintre toate tipurile de dovleci de dimensiuni mari. Dovleacul din acest soi poate atinge 90 de kilograme si are nevoie de 120 de zile pentru a ajunge la maturitate. De asemenea, acest dovleac are si o culoare portocalie cat se poate de uniforma.

Dovleacul Albastru

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Vintage Vegan Ⓥ (@thevintagevegan11) pe

Dovleacul albastru este contrastul perfect pentru rudele sale mari si portocalii, ori galbene. La prima vedere, dovleacul albastru arata inspaimantator, pentru ca dovlecii sunt de obicei portocalii, insa si acesta este decorativ si interesant in egala masura. Dovleacul albastru atinge in medie o greutate de 10 kilograme. Dovleacul albastru este folosit atat in decoratiuni, dar este si comestibil.

Dovleacul Kakai

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Alison (@canning_crafts) pe

Dovleacul Kakai este originar din Japonia si se remarca datorita culorilor sale. Dovleacul din aceasta specie are o tenta de culoare gri si dungi portocalii si in medie cantareste nu mai mult de 3 kilograme. Dovleacul Kakai este comestibil, insa nu are un gust extraordinar, cu toate acestea este o varietate cautata datorita faptului ca are seminte fara coaja.

Dovleacul Cenusaresei

Dovleacul Cenusaresei a devenit atat de popular de-a lungul timpului tocmai datorita faptului ca apare in faimosul film de animatie pentru copii, “Cenusareasa”. Dovleacul are o nuanta portocalie intensa, forma rotunda si nervuri adanci. Dovleacul Cenusaresei poate ajunge sa cantareasca pana la 13 kilograme. Pentru a atinge maturitatea, acest dovleac are nevoie de doar 100 de zile.

Dovleacul Musquee de Provence

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Gopher Ridge Farm (@gopherridge) pe

Dovleacul Musquee de Provence are origini frantuzesti. Acesta are o forma turtita care il face sa semene cu rotile mari de branza. Coaja dovleacului din aceasta varietate este maron inchis, iar gustul sau dulce si cremos il face sa fie un soi extrem de cautat de toti cei care indragesc preparatele culinare pe baza de dovleac. Dovleacul Musquee de Provence poate atinge greutatea de 10 kilograme si datorita formei sale deosebite este de multe ori folosit in decoratiuni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare