Fructe

#vita-de-vie luna iulie #gradina #ingrijire #vita-de-vie #plante

Cum sa ingrijesti vita-de-vie in luna iulie! Doar asa te vei putea bucura de o recolta bogata in toamna

Vita-de-vie are nevoie de ingrijiri speciale in luna iulie. Aceasta trebuie ingrijita cu atentie daca iti doresti ca in toamna sa te bucuri de o recolta bogata de struguri.

 

In luna iulie, viata-de-vie are o dezvoltare accelerata si este important sa-i oferi toate conditiile necesare, de la apa, la substante nutritive, si la ferirea de boli si daunatori. Iata, asadar, cum cutrebuie sa ingrijesti vita-de-vie in aceasta luna.

Scapa de buruieni

Buruienile sunt cel mai mare dusman al vitei-de-vie. Acestea absorb cea mai mare parte de substante nutritive sin sol, lasand via fara acestea. Mai ales in acest an, care a fost foarte ploios in ultima vreme, buruienile s-au inmultit necontrolat. Prin urmare aloca-ti timp pentru a sapa vita-de-vie si pentru a elimina toate buruienile. Solul acesteia trebuie sa fie perfect curat.

Asigura-i necesarul de apa

Asigura-te ca vita-de-vie are suficienta apa. In perioadele secetoase, in care pamantul ajunge sa se usuce foarte mult, udarile nu trebuie sa lipseasca. Udarea vitei-de-vie trebuie sa continue pana in momentul in care strugurii au crescut suficient si incep sa se coaca. Dupa aceea udarile trebuie reduse considerabil pentru a le permite strugurilor sa se indulceasca.

Leaga lastarii tineri

Verifica lastarii tineri si dirijeaza-i in zona de crestere. Acestia trebuie legati si dirijati periodic, in caz contrar vor creste haotic.

Atentie la boli si daunatori!

Verifica vita-de-vie sa nu fie afectata de boli precum mana, fainarea sau putregaiul cenusiu, sau de daunatori. Daca observi parti vatamate, tunde-le pentru ca acestea sa nu se extinda la restul viei.

Preventiv, sau dupa ce ai observat ca apar problemele, stropeste vita-de-vie cu substante speciale pe care le gasesti in farmaciile fitosanitare.  

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului