Fructe

#plantare pomi #pomi fructiferi #plantare pomi fructiferi

Cum sa plantezi pomii fructiferi in gradina

Vrei sa iti imbogatesti colectia de pomi fructiferi din gradina? Toamna este momentul oportun pentru a face acest lucru. Plantarea pomilor fructiferi se face dupa uscarea frunzelor, insa inainte de a da primul inghet.

 

Pregateste solul unde urmeaza sa planezi pomul

Curata solul de buruieni si uscaciuni. Fertilizeaza apoi solul pentru a-i asigura pomului substantele minerale necesare pana la venirea primaverii. Fertilizarea solului trebuie facuta in luna septembrie. Aplica apoi un strat de mulci si pana la plantarea pomului asigura-te ca indepartezi toate buruienile care cresc.

Pregateste gropile pentru plantare

In locul in care urmeaza sa plantezi pomii fructiferi sapa gropile cu aproximativ doua saptamani inainte de plantare. Acestea trebuie sa aiba o adancime de aproximativ 70 de cm.

Daca vrei sa plantezi mai multi pomi asigura-te ca lasi intre acestia o distanta de minim 5 metri. In caz contrar, la maturitate nu vor avea suficient loc pentru a se dezvolta. De asemenea, trebuie sa tii cont de faptul ca acestia umbresc solul, iar daca vrei sa plantezi flori sau legume acestea vor avea nevoie de soare pentru a se dezvolta.

Uda solul cel putin o data pe saptamana, insistand in special in zona gropilor.

Planteaza pomii

Inainte e plantare pune puietii de pomi in galeti cu apa, astfel incat radacinile sa-si extraga apa necesara. Tine-i in apa timp e 12 ore, mai ales daca observi ca frunzele acestora sunt ofilite.

Asigura-te apoi ca radacinile sunt sanatoase si daca observi eventuale semne de putregai sau uscaciune indeparteaza partile vatamate. Dupa ce ai indepartat partile vatamate ale radacinii vva trebui sa scurtezi radacinile fibroase cu aproximativ 3-5 cm, in functie de grosime.

Adauga pomul in groapa si umple groapa cu pamant. Uda foarte bine solul, imediat dupa plantare.

Este indicat sa adaugi un strat generos de mulci la suprafata solului, pentru a evita ca radacina sa inghete in timpul iernii.

Sursa foto: milkwood.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului