Fructe

#ingrijire vita-de-vie #vita-de-vie

Vita-de-vie are nevoie de ingrijiri speciale in iulie! Ce trebuie sa stii

Vrei sa te bucuri de o recolta bogata de struguri in toamna? Atunci trebuie sa ai grija cum se cuvine de vita-de-vie in luna iulie. Acum are nevoie de ingrijiri speciale si atentie din partea ta, mai mult ca oricand.

Elimina buruienile

Primul lucru de care trebuie sa tii cont este solul. Acesta trebuie sa fie lipsit de buruieni. Sapa pamantul si indeparteaza orice urma de buruieni din sol, ori de cate ori este nevoie. Este foarte important sa scapi de buruieni cat mai rapid, deoarece acestea consuma substantele nutritive din sol, necesare vitei-de-vie pentru a se dezvolta corespunzator.

Atentie la boli si daunatori

Verifica vita-de-vie sa nu fie afectata de boli precum mana, fainarea sau putregaiul cenusiu, sau de daunatori. Tot ce trebuie sa faci este sa o stropesti cu substante speciale pe care le gasesti in farmaciile fitosanitare. De asemenea, tot in aceasta luna, este perioada in care via trebuie stropita inmpotriva moliilor de struguri.

Asigura-i necesarul de apa

Asigura-te ca vita-de-vie are suficienta apa. In perioadele secetoase, in care pamantul ajunge sa se usuce foarte mult, udarile nu trebuie sa lipseasca. Udarea vitei-de-vie trebuie sa continue pana in momentul in care strugurii au crescut suficient si incep sa se coaca. Dupa aceea udarilor vor fi reduse considerabil.

Leaga lastarii tineri

Verifica lastarii tineri si dirijeaza-i in zona de crestere. Acestia trebuie legati si dirijati periodic, in caz contrar vor creste haotic.

Sursa foto: wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului