Gradina de Craciun

#cactus craciun #cactus de craciun #planta iarna #plante de aparatament

Cactusul de Craciun: este sau nu o planta otravitoare?

Cactusul de Craciun (Schlumbergera), cunoscut in popor sub numele de Craciunita, este una dintre cele mai usor de ingrjit plante cu flori tropicale, a carei speranta de viata este foarte mare. Craciunita nu este plantata doar pentru aspectul ei de invidiat, ci si pentru ca oamenii o dauiesc in apropierea sarbatorilor de iarna, fiind asadar un simbol al Craciunului. Insa, multi dintre pasionatii de flori isi pun frecvent o intrebare: este sau nu este Cactusul de Craciun o planta otravitoare?

Cactusul de Craciun creste in medii cu temperaturi reci, care nu se bucura de lumina directa de la soare ori alte surse de caldura. Spre deosebire de alte tipuri de cactus, Craciunita trebuie udata la intervale regulate de timp si cu o cantitate adecvata de apa. Desi a fost clasificata ca fiind o planta non-toxica, miturile despre aceasta planta continua sa nasca semne de intrebare in mintea oamenilor. Afecteaza Craciunita sanatatea copiilor? Vor avea animalele de companie de suferit din cauza aceste plante?


Craciunita si animalele de companie

Cainii care au consumat aceasta planta au manifestat semne de intoxicatie cum ar fi voma, letargie, pierderea poftei de mancare si diaree. Pe de alta parte, au fost foarte multe persoane care au precizat ca animalele lor de companie au ingerat, adesea, florile acestei plante si nu avut probleme de sanatate.

Societatea Americana pentru Prevenirea Cruzimii la Animale (ASPCA) a precizat, ca urmare a unor studii efectuate, ca simbolul Craciunului, Craciunita, nu este o planta daunatoare pentru caini, pisici sau alte animale de companie.


Craciunita si copiii

In mod normal, copiii nu ar trebui sa manance niciun alt tip de planta care nu este recomandat pentru dieta umana. Desi planta a fost clasificata ca fiind non-toxica pentru animale, consumul unei plante care nu este folosita, in mod normal, in alimentatie nu este o idee buna.

Chimicalele pe care le contine planta ar putea fi daunatoare pentru sanatatea copiilor, cauzand probleme stomacale sau alergii. Din aceste motive, este indicat ca planta sa nu fie pozitionata la indemana copiilor.


Parerea specialistilor

Potrivit specialistilor - ca urmare a testelor efectuate -, Cactusul de Craciun nu este o planta otravitoare, astfel ca poate fi sadita fara probleme atat in ghivece, cat si in gradina. De fapt, substantele folosite in ingrasamant si in insecticide sunt cele care ar putea afecta sanatatea copiilor si a animalelor.

Sursa foto: mikkisenkarik.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea