Gradini spectaculoase

#Le parc de Bagatelle #gradini uimitoare #gradina botanica #franta #gradina zoologica #paris #gradini spectaculoase

Cele mai frumoase gradini: Le Parc de Bagatelle, bijuteria botanica a Parisului

Le parc de Bagatelle este una dintre cele mai importante patru gradini botanice ale Parisului si un obiectiv turistic francez extrem de apreciat de turisti. Este situata in comuna Bois de Boulogne, la marginea de Vest a Parisului si ascunde unele dintre cele mai frumoase gradini de trandafiri.

Gradina de Bagatelle, un pariu intre capete incoronate

Parcul, gradina si castelul Bagatelle au fost construite in doar 64 de zile, in urma unui pariu facut intre regina Maria Antoaneta si Contele d’Artois. Gradina a fost amenajata, la inceput, intr-un stil anglo-chinez, foarte la moda pe atunci.

In 1905, gradinile au fost reamenajate. Numeroase specii de plante au fost cultivate cu scopul de a creste popularitatea acestora in randul locuitorilor orasului, iar in timp, a devenit una dintre cele mai impresionante spatii verzi din Franta.

Gradinile cu trandafiri, bijuteriile Parcului de Bagatelle

Trandafirii predomina in gradinile parcului francez si sunt speciile de plante care au adus recunoasterea acesteia pe plan international.

Roserie de Bagatelle aduna laolalta toate gradinile de trandafiri din imensul parc si insumeaza peste 9000 de arbusti de trandafiri. Este, de asemenea, gazda unei competitii anuale internationale care premiaza cele mai noi si interesante specii de trandafiri. Competitia a debutat in 1907 si continua si astazi, in luna iunie a fiecarui an.

La fiecare editie, este votat cel mai nou si mai frumos trandafir(arbust), pe baza aprecierilor lasate de vizitatori intr-o urna speciala, cu cel putin 8 luni inainte de concurs.

Feerie de culori si gradini inedite

In afara zonelor superbe cu trandafiri, gradina de Bagatelle cuprinde si alte specii de plante si flori de o minunatie aparte. Vizitatorii au posibilitatea de a admira gradini cu plante subacvatice, cu irisi sau cu nuferi.

Pretul biletelor si programul de vizitare

Gradina de Bagatelle este deschisa in fiecare zi, dar programul de vizitare difera in functie de zilele saptamanii si de perioadele anului:

  • 1 septembrie – 30 aprilie: (Luni-Vineri – 08:00- 19:00; Sambata-Duminica – 09:00- 19:00);
  • 1 mai – 31 august: (Luni-Vineri – 08:00- 20:00; Sambata-Duminica – 09:00- 20:00).

Pretul unui bilet de intrare costa 5.5 euro pentru adulti si 2.75 euro pentru copii.

Sursa foto: lestrem-nature.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului