Gradini spectaculoase

#anglia #amenajare gradina #gradini spectaculoase # Stourhead din Warminster

Cele mai frumoase gradini: Stourhead din Warminster, o opera de arta vie in Anglia

Gradina Stourhead din Warminstern este cel mai un exemplu de peisagistica tipica secolului al XVIII-lea, fiind considerata o adevarata "opera de arta vie" din tinuturile Angliei. Pentru aristrocratia britanica de acum trei secole, frumusetea era definita prin bunul gust clasic. O plimbare prin gradina Stourhead este ca o evadare in epoci apuse, in special la inceputul primaverii, cand azaleele infrumuseteaza acest paradis verde incantator.

Promenada pe proprietatea englezeasca Stourhead, situata la granita dintre Wiltshire si Somerset, poate fi ingredientul unei zile perfecte pentru oricine. Aerul curat, lacul fermecator in care se reflecta templele clasice, grotele mistice, arborii rari si exotici - toate sunt atractii de top ale acestei gradini, de care mii de turisti se bucura in fiecare an.

Domeniu al baronilor

Proprietatea Stourhead nu are numai o gradina fascinanta, ci si un conac si un sat, candva detinute de baronii Stourton. In urma cu trei secole, domeniul afisa un design inspirat din mitologia Greciei Antice, cu templele lui Hercule si Apollo. Chiar si asa, peisajul si-a pastrat eleganta clasicismului britanic, inca prezenta pe aceste tinuturi.

Gradina Stourhead a fost creata de un bancher englez instarit, care obisnuia sa achizitioneze opere de arta din Italia in aceeasi perioada in care a mostenit domeniul Stourhead. Templul Florei a fost construit in anul 1745, iar grota in anul 1748. Sase ani mai tarziu, a fost amenajat lacul artificial si templul Panteon, menit sa imite designul Panteonului din Roma.

Sursa foto: tripadvisor.com

Podul cu cinci arcuiri a fost realizat in anul 1763, iar templul lui Apolo in anul 1765. Spatiul verde a fost plantat cu Rhododendron ponticum dupa anul 1791 si cu mai multe specii exotice in secolul al XX-lea.

Sursa foto: gardenvisit.com

Mai poate fi vizitat si Stourhead House, o resedinta impresionanta, cu o biblioteca regeasca si o colectie de arta care merita sa fie admirata. Turistii pot urca si 205 trepte pana in varful Turnului Regelui Alfred, din caramida rosie, care ofera o panorama fantastica asupra Dorsetului, Somersetului and Wiltshire-ului.

Sursa foto: beenthere-donethat.org.uk

Intrarea in domeniul Stourhead

Taxa de intrare in domeniul Stourhead este de aproximativ 18 euro (adult + copil), pentru vizitarea gradinii si a cladirii Stourhead House. Restul obiectivelor percep o taxa separata. Programul de vizitare este: din aprilie pana in septembrie intre orele 9 si 19, iar intre octombrie si martie, intre orele 9 si 17.

Sursa foto: placestoseeinyourlifetime.com

Sursa foto principala: mrwallpaper.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului