Gradini spectaculoase

#alegere mobilier gradina #gradina #mobilier gradina

Cum sa iti alegi mobilierul pentru gradina

In timpul sezonului cald aproape ca nu iti mai vine sa intri in casa. Te bucuri de tot ce-i verde in jurul tau, de gradina de flori, de cea de legume si incerci sa gasesti solutiile potrivite pentru o amenajare cu stil a terasei casei tale, asa incat sa poti petrece cu drag cele mai frumoase momente.

Mobilierul de gradina trebuie sa aiba cateva caracteristici importante, astfel ca pentru a face alegerea corecta trebuie sa iei in calcul mai multe aspecte.

Fie ca vorbesti despre un sezlong, fotoliu sau despre scaune gradina trebuie ca acestea sa fie extrem de confortabile. Vei petrece afara ore multe, stand asezat pe ele. Ca atare, aceste scaune pentru gradina trebuie sa iti ofere un bun suport pentru spate si picioare, asa ca este bine sa acorzi multa atentie inaltimii sale, spatarului, sezutului sau bratelor pentru sprijin.

Functionalitate

Daca dispui de o terasa nu foarte mare ca dimensiune ar trebui sa iei in considerare alegerea unor scaune care sa poata patrunde sub masa si astfel te vei putea bucura de un spatiu mai mare. De asemenea, un mobilier pentru gradina trebuie sa poata fi usor de transportat intrucat ai putea sa iti doresti ca astazi sa stai intr-o anumita zona a gradinii, iar maine in alta parte. De asemenea, pe terasa ai putea sa te folosesti de anumite dulapioare in care sa poti aseza cele necesare pentru amenajarea unei adevarate bucatarii de vara.

Rezistenta

Un mobilier de gradina trebuie sa faca fata intemperiilor vremii si astfel sa nu se strice atunci cand afara ploua sau atunci cand este expus intreaga vara razelor puternice ale soarelui. Pentru ca acest lucru sa se intample este bine sa alegi acele produse confectionate din materiale rezistente.

Mobilierul de gradina din plastic (polipropilena) reprezinta o solutie ieftina si foarte comoda. Se intretine si se transporta foarte usor, iar scaunele sunt foarte practice. Fiind un material usor de modelat, vei gasi suficient de multe forme, de un design cu totul aparte, potrivite pentru gradina ta.

Scaunele cu structura metalica, invelite cu vinil, asemanatoare ratanului sunt o solutie practica, fiind si foarte rezistente. Ai putea alege astfel de produse, avand un design foarte elegant, oferind gradinii tale un farmec cu totul aparte. Acestea sunt rezistente la radiatiile ultraviolete, dar si la temperaturi crescute sau umiditate.

Lemnul artificial ar putea o solutie buna, fiind foarte rezistent. Piesele de mobilier confectionate din acest produs pot sta intreaga vara afara, fara sa fie nevoie sa fie adapostite de ploaie, vant sau soare puternic. In plus, acest mobilier de gradina are un design foarte atragator si pot fi curatate doar cu apa cu sapun.

Mobilierul de gradina din aluminiu poate fi lasat afara fara probleme, chiar si in timpul sezonului rece. Nu are nevoie de foarte multa atentie, nu rugineste, nu se zgarie si nici nu se pateaza foarte usor. Se sterge foarte usor, cu apa si sapun si poate fi transportat cu usurinta aproape oriunde.

Mobilierul din lemn de tec este mult mai rezistent decat mobilierul confectionat din lemn obisnuit. Acest tip de material este mai uleios, iar acest lucru il va proteja de intemperiile vremii. Intotdeauna va arata foarte frumos, va fi foarte rezistent si nu necesita o curatare aparte. Se va adaposti in interior in timpul sezonului rece.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului