Gradina Botanica Missouri, denumita si Gradina Shaw, se afla in St. Louis, un orasel al statului Missouri din Statele Unite ale Americii. Gradina a fost infiintata in anul 1895, iar in prezent este un monument national si un loc important pentru stiinta, educatie, horticultura si conservarea plantelor.

 

 

 

Gradina care se intinde pe o suprafata de 32 de hectare este cea mai veche gradina a statului si reprezinta o adevarata oaza de relaxare pentru cei care ii trec pragul. Vizitatorii pot admira statui uimitoare si plante rare, si se pot bucura de o plimbare placuta, acompaniata de ciripitul vesel al pasarilor.

Sursa foto: ianadamsphotography.com

Tot poti admira o gradina amenajate in stil japonez, o gradina germana si o gradina engleza, fiecare fiind decorata cu specii de plante specifie zonei de provenienta a numelui. Tot aici exista si o gradina chineza a prieteniei unde poti admira plante specificedar si piere Taihu, descoperite de savantii chinezi.

Sursa foto: wikipedia.org

Exista un loc de recreere si pentru cei religiosi. Acesta se afla in gradina Biblica unde sunt plantati multi dintre arborii mentionati in Biblie, precum: maslini, smochini, rodii sau lamai.

Sursa foto: ianadamsphotography.com

Pasionatii de fluturi pot vizita "Casa fluturilor", o gradina special amenajata pentru acestia, unde mai multe specii de fluturi sunt ingrijiti ca la carte.

Sursa foto: wikipedia.org

Gradina Botanica Missouri este deschisa publicului zilnic, in intervalul orar 9:00 la 17:00. Pretul unui bilet este de 8 dolari pentru adulti. Accesul pentru copii si adolescenti de pana in 13 ani este gratuit.

Gradina ofera tururi gratuite pentru vizitatori si discounturi pentru vizitele in grupuri.

Sursa foto principala: wikipedia.org

  •   2016-01-12
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din gradini-spectaculoase

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.