Statul Florida din SUA adaposteste una dintre cele mai frumoase gradini botanice tropicale din intreaga lume. Gradina Botanica Fairchild se afla in sudul celebrului oras Miami si adaposteste sute de plante tropicale de o frumusete rara.

 

Fairchild este un adevarat paradis pentru vizitatori. Gradina Botanica adaposteste specii de plante unice, pe cale de disparitie, din Caraibe si de pe Coasta Atlanticului dar si din alte colturi ale lumii. Angajatii depun eforturi majore pentru salvarea speciilor pe cale de disparitie.

Pana in prezent, Centrul pentru Conservarea Plantelor Tropicale din Fairchild a conservat numeroase plante din Florida, Caraibe, Madagascar, Insulele Oceanice si Africa. Tot aici, in urma cu 70 de ani, a fost inaugurat un centru de cercetare al palmierilor.

In scopuri educative, in cadrul gradinii botanice se desfasoara expozitii de horticultura si exista chiar si un muzeu pentru copii, precum si numeroase alte activitati educative pentru cei mici.

Asadar, daca ajungi in Miami nu trebuie sa ratezi ocazia de a vizita gradina botanica tropicala Fairchild. Aici poti admira copacii spinosi din Madagascar, te poti plimba printr-o padure tropicala deasa, poti admira cascade si gradini cu orhidee, dar si o gradina a fluturilor.

Tot aici poti vedea cele mai multe exemplare de palmieri din intreaga lume.

Gradina botanica Fairchild poate fi vizitata zilnic intre orele 7:30 AM si 4:30 PM. In zilele in care gardina gazduieste diverse festivaluri, programul poate fi prelungit pana la ora 9:00 PM.

Costul biletelor incepe de la 12 dolari pentru copiii cu varstele cuprinse intre 6 si 17 ani, 25 de dolari pentru adulti si 18 dolari pentru pensionarii care au peste 65 de ani. Pana la varsta de cinci ani copii au aces gratuit.

Iata o galerie foto uimitoare!

Surse foto: pinterest.com, fcit.usf.edu, candied-life.com, colognoisseur.com, visionsoftravel.org, thyblackman.com, palmbeachdailynews.com

  •   2015-10-02
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din gradini-spectaculoase

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.