Gradina Imperiala Katsura este situata in orasul Kyoto din Japonia. Gradina a fost construita in perioada Edo (dinastia chinza Qing, 1644-1911), o perioada de izolare nationala in care plimbarile in gradinile private erau in voga.

 

Gradina adaposteste Palatul Katsura, un complex cu multe case de ceai si cladiri langa lac. Privelistile din aceste cladiri, reprezinta ultimul apogeu al artei peisagiste japoneze, la scara mare, intre timp aparand gradinile particulare, de la tara.

Katsura ilustreaza cel mai bine stilul gradinilor japoneze, cu iazuri, podete si cireși. Gradina face parte dintr-un complex de cladiri si parcuri ce dateaza din secolul al XVII-lea. Aici poti admira sute de specii de plante si copaci, lacuri, poduri si casute desprinse parca din basme. Gradina Katsura este considerata, in prezent, o adevarata opera de arta.

Iata o galerie foto impresionanta!

Surse foto: kyoto.asanoxn.com, us-japanesegardens.com, thecultureconcept.com, lank-wifi.com, gardenvisit.com, japanesetradition.net, japanmeetings.org, thecultureconcept.com, northamericanjapanesegardenassociation.wordpress.com

  •   2015-12-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii