Gradini spectaculoase

#gradina japoneza #gradini spectaculoase #aenajare grasina #portland

Uimitoarea Gradina Japoneza din Portland, locul pe care trebuie sa-l vizitezi

Cea mai frumoasa gradina japoneza din afara Japoniei este considerata cea din Portland, iar americanii chiar au cu ce se lauda. Pe doar doua hectare si jumatate, bijuteria peisagistica din capitala statului Oregon include cinci gradini traditionale, fiecare realizata in alt stil. Micuta gradina japoneza a devenit in timp un punct de referinta pentru modelul arhitecturii peisagistice traditionale japoneze si un centru de expozitii international.

Gradina, conceputa si realizata la mijlocul anilor '60, este creatia unuia dintre cei mai cunoscuti peisagisti japonezi, profesorul Takuma Tono. Unul dintre ambasadorii Japoniei in Statele Unite, Nobuo Matsunaga, care a vizitat gradina a declarat: "Cred ca este cea mai autentica gradina japoneza, incluzandu-le aici si pe cele din Japonia".

Gradina cu iaz

Prima gradina din Gradina Japoneza este un ansamblu demn de a-ti taia respiratia. Iazul este constituit din mai multe zone, unde pietrele asezate pe alei sugereaza forma unei constelatii, iar o pagoda pe cinci nivele, veche de 100 de ani, primita in dar de la municipalitatea din Sapporo te farmeca de indata. Un pod curbat sub forma unei semiluni completeaza imaginea feerica.

Sursa foto: everywhereonce.com

  •   2014-04-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Marius Jianu

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii