Gradini spectaculoase

#gradinile cornwall #cornwall #gradini spectaculoase #gradini botanice lume #gradini botanice

O lume vrajita: Marile Gradini din Cornwall

Comitatul Cornwall pare un adevarat parc botanic locuit. Incepand cu secolul al XIX-lea, pasiunea localnicilor pentru amenajarea gradinilor a transformat regiunea sud-vestica intr-un parc imens impanzit cu gradini botanice care mai de care mai frumoase. Iata cum arata un paradis locuit!

12 gradini uimitoare

Nu mai putin de 12 gradini faimoase pot fi regasite in regiune sub denumirea de Marile Gradini din Cornwall. Reunind stiluri diverse - modern, antic, mediteranean, chinezesc, sub-tropical sau sud-african - cele 12 mari gradini transforma regiunea intr-un taram edenic. De altfel, una dintre vestitele gradini din Cornwall poarta chiar numele "Proiectul Eden". Este o sera de dimensiuni gigantice infiintata in cosul unui crater de 50 de metri adancime in care s-au dezvoltat sute de specii de plante exotice.

Gradinile pierdute ale lui Heligan

O alta minunatie, Gradinile pierdute ale lui Heligan, este un parc natural readus la viata abia in 1992 si considerat una dintre cele mai reusite amenajari ale secolului al XX-lea. Initial, un parc cu plante exotice si obiecte de arta Maori fusese deschis in urma cu doua secole pe acest domeniu. Dupa moartea proprietarilor, gradinile au cazut in paragina, fiind descoperite abia in secolul XX.

Gradinile castelului Caerhays

Vastul domeniu cu iesire spre mare, lacuri si rauri limpezi este deschis publicului doar patru luni pe an, de la jumatatea lui februarire pana in luna iunie, in rest fiind folosit ca resedinta de catre membrii familiei Williams. Este o splendida gradina intinsa pe zeci de hectare si intesata cu plante asiatice bine aclimatizate zonei. Te poti plimba in voie printre arborii de magnolia, care fac parte din patrimoniul national botanic al Marii Britanii. Cameliile sunt alte flori care ti se ivesc la tot pasul in cale, iar in anumite zile se organizeaza inclusiv vizite ale castelului.

Sursa foto: panoramio.com

Lamorran Garden

Sursa foto: holeinthedonut.com

Este un adevarat labirint de gradini secrete creionat in stil mediteranean, cu jocuri de apa si vegetatie abundenta. Un peisaj pe care nu te-ai astepta sa il gasesti in Anglia, dar care, gratie insipratiei descendentilor familiei Lamorrran, uimeste si acum prin frumusetea sa. Toate cele 12 gradini ale Cornwall-ului sunt considerate adevarate minuni botanice ale regiunii sud-vestice din Anglia.

Sursa foto principala: wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului