Gradini spectaculoase

#provence #Gradini Remarcabile #gradini spectaculoase #amenajare gradina #franta

Programul "Gradini Remarcabile" scoate la iveala cele mai spectaculoase locuri din Provence

Desi cele mai multe dintre superbele gradini din Provence nu pot fi vizitate, programul national al Frantei "Gradini Remarcabile" i-a determinat pe multi dintre proprietari sa-si deschida portile pentru turisti.

Luna aprilie este momentul prielnic pentru a vizita cateva dintre aceste parcuri pline de flori si verdeata, atat datorita temperaturilor perfecte pentru plimbari, cat si pentru ca este luna in care infloresc glicina, irisul si trandafirul Banskia si apar primele capsuni si anghinare.

Iata doar cateva dintre cele mai frumoase gradini din zona Provence din sudul Frantei:

La Louve, Bonnieux

Sursa foto: aboutgarden.it

Aceasta gradina terasata de dimensiuni destul de modeste a fost creata de stilistul de moda Nicole de Vesian in perioada 1986 - 1996. Este mirifica in orice sezon si a inspirat mii de designeri de interior si exterior din intreaga lume. Cromatica acesteia cuprinde nuante de gri, verde si bej dispuse asimetric. Gradina a fost cumparata in 1996 de catre colectionarul de arta Judy Pillsbury, care a ingrijit-o si a pastrat-o intacta pana in prezent. Acum este din nou pusa in vanzare, asa ca turistii trebuie sa se intereseze inainte de a o vizita in ce masura si cum este posibil acest lucru.

Les Confines, Avignon

Sursa foto: ladolcevitacalifornia.com

Designerul Dominique Lafourcade a plantat in acest parc mirific maslini, stilul sau fiind preluat ulterior din California pana in Australia. Plina de verdeata, aceasta gradina are accente colorate diferite in fiecare sezon si poate fi vizitata doar de grupuri, cu o rezervare facuta in prealabil.

Jardin des Sambucs, Gard

Sursa foto: jardinsambucs.com

Aceasta gradina apartine unui cuplu pasionat de gradinarit si plin de imaginatie, Agnes si Nicolas Bruckin. Cei doi au creat cu mainile lor aranjamentele deosebite din piatra si au sadit fiecare planta in parte. Miresmele deosebite si coloristica diversificata fac din acest loc un adevarat rai al iubitorilor de verdeata. Talentatul cuplu nu se multumeste cu orele de vizita de dupa-amiaza, asa ca organizeaza sau gazduiesc diferite evenimente la care pot participa turistii.

Sursa foto principala: blogpjo60.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului