Gradini spectaculoase

#copaci solari # Garden by the Bay din Singapore #gradina singapore #cele mai frumoase gradini #gradini spectaculoase #gradini publice

Cea mai spectaculoasa gradina publica din lume! Imagini care te lasa fara rasuflare

Daca nu va puteti imagina cum arata Paradisul, atunci trebuie sa vizitati cea mai spectaculoasa gradina din lume. A fost inaugurata in 2012 si atrage, anual, 1,5 milioane de vizitatori. 

Garden by the Bay se afla in Singapore si este este singura gradina in care „cresc” copaci solari. Acestia se lumineaza seara si, impreuna cu muzica pe care o auzi in surdina, creeaza o atmosfera unica. Gradina se intinde pe 101 hectare, seamana, privita de sus, cu o orhidee uriasa ale carei radacini sunt serele de pe malul marii, frunzele sunt formele de relief, mugurii sunt potecile si drumurile, iar reteaua de flori, gradinile.

 

In gradina superba, a carei amenajare a costat un miliard de dolari, se afla domuri de flori, livezi de maslini, poduri suspendate, case in copaci, trambuline, bistrouri, dar si munti de flori.

Paradisiaca gradina este deschisa zilnic intre orele 9.00 si 21.00, iar intrarea este gratuita. Trebuie sa platesti aproximativ 5 dolari doar daca vrei sa admiri totul de sus, adica de pe terasa unuia dintre copacii solari, aflata la 50 de metri inaltime.

La concursul pentru proiectarea acestei gradini au participat peste 70 de firme din 26 de tari, pentru ca, in final, sa fie alese doua care sa se ocupe de proiectare. Anual, se cheltuiesc 58 de milioane de dolari pentru intretinerea acestui paradis.

Mai multe detalii puteti gasi aici

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare