Gradini spectaculoase

# Barocele Mirabell Gardens #gradina botanica mirabell #gradina botanica austria #austri #gradini spectaculoase #gradina botanica

Cele mai frumoase gradini: Barocele Mirabell Gardens din Salzburg, Austria

Austria este o destinatie turistica populara in aceasta perioada a anului. Daca urmeaza sa vizitezi superbul oras Salzburg, fa o oprire si la barocele gradini Mirabell Gardens (Mirabellgarten), situate in jurul Palatului Mirabell. Vei descoperi aici gradini clasice englezesti, cu sculpturi superbe, fantani arteziene, expozitii florale deosebite si o gradina de pitici, in care te vei simti exact ca in basme!

Gradinile Mirabell, situate in mijlocul orasului, construite de-a lungul unei axe nord-sud si orientate catre cetatea Hohensalzburg, au o istorie foarte lunga in spate. Au fost amenajate initial in anul 1690 sub conducerea arhiepiscopului Johann Ernst Graf von Thun si reamenajate in totalitate in anul 1730, de Franz Anton Danreiter. Publicul larg le poate vizita din anul 1854, fiind considerate "o capodopera horticola" de neasemuit.

Ce poti vizita in gradinile Mirabelle

Intr-o plimbare prin gradinile Mirabelle vei descoperi cateva obiective principale, devenite faimoase in intreaga lume. Parterul mare si mic este frumos decorat cu fantani arteziene de inspiratie baroca, Rozariul si Orangeria au gazduit in trecut sere in care se cultivau portocali, iar Gradina Teatrului, Gradina piticilor si Gradina Bastionului au fiecare propriul farmec istoric si estetic.

Fantana lui Pegas a fost realizata in anul 1661 de artistul in metal Kaspar Gras, fiind locul in care tinerii casatoriti aleg sa isi faca fotografii in ziua nuntii. Rozariul este o gradina de trandafiri ornamentali, marginita de 17 vase din marmura superb ornate.

Gradina Piticilor este cea mai veche de acest fel din Europa, sculpturile cu mici creaturi simpatice datand inca de la sfarsitul secolului al XVII-lea. Piticii au fost creati de catre un colectiv de artisti condus de Ottavio Mosto si Michael Mandl Bernhard. In prezent, au mai ramas doar 15 pitici in Gradina Piticilor si Gradina bastionului, din cei 28 construiti initial acum cateva secole.

La intrarea dinspre Markartplatz, zona in care a locuit insusi Mozart, se afla doua statui simbolice si grandioase, care duc catre o fantana mare pozitionata intr-un bazin cu apa limpede. Gradinile Mirabelle impresioneaza prin flori, arta si simetrie: toate elementele sunt perfect armonizate!

Programul de vizitare si intrarea in gradinile Mirabelle

Gradinile Mirabelle si palatul omonim pot fi vizitate:

luni, miercuri si joi: intre orele 8-16;
marti si vineri: intre orele 13-16.

Intrarea este libera pe toata durata anului!

Sursa foto: franks-travelbox.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului