Gradini spectaculoase

#gradina botanica montreal #gradini spectaculoase #amenajare gradina #gradina #gradina botanica #montreal

Cele mai frumoase gradini: Gradina Botanica din Montreal, o expozitie a artei verzi

Considerata a fi una dintre cele mai frumoase gradini ale Planetei si a treia ca marime din lume, Gradina Botanica din Montreal este ca o expozitie imensa de arbori si arbusti sculptati in mod incantator, gazduind totodata sere care atrag anual milioane de turisti pe taramuri canadiene.

Chiar langa faimosul Complex Olimpic din Montreal se afla gradina botanica a orasului, inaugurata in anul 1938 prin derularea unui proiect de integrare pe piata muncii a somerilor canadieni din acea vreme. La o plimbare cu minicarul pe suprafata de 75 de hectare ocupate de aceasta gradina spectaculoasa, poti admira sculpturi din arbusti care iti taie respiratia, colectii de plante japoneze sau sere cu plante exotice si ornamentale.

30 de gradini si peste 20.000 de specii de plante

In imensitatea sa, Gradina Botanica din Montreal este impartita in nu mai putin de 30 de gradini amenajate dupa un anumit stil sau tematica. Toate acestea gazduiesc peste 20.000 de specii de plante, ceea ce inseamna ca un tur complet al gradinii este imposibil de realizat intr-o singura zi.

Atractiile principale sunt Gradina Primelor Natiuni (populata cu plante canadiene - artari, pini etc.), Pavilionul Japonez (cu o superba colectie de bonsai si o gradina zen, amenajata doar cu nisip si pietre), zona plantelor ornamentale, zona plantelor toxice, zona ierburilor aromatice si a legumelor, precum si Gradina chinezeasca, cea mai mare din lume in afara Chinei. Gradina alpina este brazdata de mai multe alei inconjurate de plante alpine mici si delicate.

Tot in Gradina Botanica din Montreal pot fi vizitate sere de plante exotice, zece la numar, cu orhidee, cactusi si alte soiuri tropicale impresionante si ingrijite fara cusur. Memorabile sunt, fara doar si poate, sculpturile horticole creative, unele dintre cele mai reusite din lume.

Program de vizitare

Programul de vizitare a Gradinii Botanice din Montreal este urmatorul:

  • din ianuarie pana in mai: de marti pana duminica, intre orele 9-17.
  • din mai pana in septembrie: de marti pana duminica, intre orele 9-18.
  • din septembrie pana in noiembrie: de marti pana duminica, intre orele 9-21.
  • din noiembrie pana in decembrie: de marti pana duminica, intre orele 9-17.

Biletul de intrare costa 14 dolari canadieni de persoana.

Sursa foto: womandot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului