Gradini spectaculoase

#Gradina Kenrokuen #cele mai frumoase gradini #gradina Japonia

Cele mai frumoase gradini: Gradina Kenrokuen din Japonia

Continuam serialul "Cele mai frumoase gradini" cu povestea unui parc privat spectaculos. Gradina Kenrokuen este una dintre cele Trei Mari Gradini ale Japoniei, alaturi de Kairakuen si Korakuen, insa este considerata cea mai frumoasa dintre ele. Gradina este proprietate privata, dar poate fi vizitata in orice zi a anului, in schimbul unei taxe modice. Daca vrei sa vezi minunatiile naturii, dar si maiestria operelor facute de om, trebuie sa ajungi in orasul Kanazawa, din prefectura Ishikawa.



Sursa foto: wikimedia.org

Kenrokuen, Gradina celor 6 atribute

Povestea gradinii Kenrokuen a inceput in secolul al XVII-lea, pe vremea clanului Maeda, care conducea Domeniul Kaga. Numele gradinii deriva din cartea "Cronicile faimoaselor gradini Louyang", scrisa de un poet chinez, si defineste cele sase atribute ale peisajului perfect: antic, spatios, cu panorame si cursuri de apa, izolat, artistic. Pana in anul 1871, gradina Kenrokuen nu a fost deschisa pentru public, dar ulterior a devenit una dintre cele mai importante atractii din zona.



Sursa foto: flickr.com

In prezent, gradina Kenrokuen este catalogata drept "colt de rai", "taramul perfect", "loc de vis" si nu putini sunt cei care cred cu tarie ca merita sa se regaseasca pe lista celor mai frumoase gradini din lume.

Frumusete desavarsita in toate cele 4 anotimpuri

Gradina Kenrokuen este recunoscuta pentru faptul ca pe tot parcursul anului are ceva special de oferit. Primavara, turistii sunt atrasi de sutele de ciresi infloriti, care ofera o priveliste rozalie extraordinara, vara, mirosul florilor si susurul apei transforma gradina intr-o oaza de relaxare si meditatie, in timp ce toamna si iarna, gradina este invaluita intr-un aer racoros perfect pentru promenade interminabile.



Sursa foto: japaninfoswap.com

Sursa foto: flickr.com

Ar mai fi de mentionat faptul ca iarna, gradina Kenrokuen devine un punct de atractie si datorita traditionalelor yukitsuri, sisteme de franghii dispuse in forma conica, menite sa protejeze copacii de greutatea zapezii.

Punctele forte ale Gradinii Kenrokuen

Gradina Kenrokuen se intinde pe o suprafata de 11,4 hectare, are aproximativ 9.000 de copaci din diferite specii, unele dintre ele rare, si mii de specii deosebite de flori. Aici se gaseste cea mai veche fantana din Japonia, dar turistii pot admira si traditionalele constructii japoneze, care pe vremuri erau folosite pentru monitorizarea spatiului sau pentru odihna.



Sursa foto: thejameslist.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare