Gradini spectaculoase

#amenajarea gradinii #gradini celebre #gradina claude monet #gradina flori

Cele mai frumoase gradini: Gradina lui Claude Monet din Giverny

Specii de flori minunate, arbori si arbusti deosebiti, explozie de culoare si parfum, arhitectura si traditie - toate aceste minunatii le regasesti in cele mai frumoase si cunoscute gradini din intreaga lume. Acasa.ro iti prezinta, in fiecare saptamana, unul dintre aceste locuri minunate. Astazi, te invitam intr-o calatorie virtuala in Franta, pentru a vizita gradina lul Claude Monet din Giverny!


Intalnirea lui Claude Monet cu Giverny

Una dintre marile atractii ale Frantei pentru iubitorii de natura este gradina lui Claude Monet din localitatea Giverny. In timpul unei calatorii cu trenul, pictorul impresionist a vazut localitatea Giverny si a ramas fermecat de priveliste. Din acest motiv a decis sa se mute aici.



Initial a inchiriat o casa, insa in cele din urma a cumparat-o, impreuna cu terenul care o inconjoara. Timpul petrecut in localitatea Giverny l-a dedicat crearii unei gradini surprinzatoare pe care avea sa o picteze.

Gradina din Giverny a fost transpusa in opere precum "Iazul cu nuferi" si "Nuferi, armonie verde". Frumusetea gradinii din Giverny a inspirat numerosi scriitori, poeti, muzicieni si pictori.


Gradina din Giverny, deschisa publicului

Incepand cu anul 1980, la 54 de ani de la moartea pictorului, gradina din Giverny este deschisa publicului. In fiecare an, timp de sapte luni - perioada in care gradina este deschisa -, peste 500.000 de vizitatori se bucura de frumusetea gradinii din Giverny.



Gradina lui Claude Monet este impartita in doua. Pe de-o parte o gradina cu flori, numita Clos Normand, situata in fata casei si pe cealalta parte a drumului exista o gradina cu apa, de inspiratie japoneza.



Din luna aprilie si pana la inceputul lunii octombrie, in gradina din Giverny poate fi admirat un spectacol de culori. Florile isi schimba aspectul cu fiecare zi ce trece, iar in sezonul estival, vedetele de la Giverny sunt nuferii.



In gradina lui Claude Monet din Giverny pot fi admirate specii de salcie, exemplare de bambus negru, rododendron, castan, precum si specii magnifice de flori cum sunt azaleea, liliacul, trandafirul de apa etc.

Sursa foto: jeanclaudelafarge.fr
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare