Gradini spectaculoase

#Cele mai frumoase gradin # Palatul Versailles #gradini Palatul Versailles

Cele mai frumoase gradini: Gradinile de la Palatul Versailles

Specii de flori minunate, arbori si arbusti deosebiti, explozie de culoare si parfum, arhitectura si traditie - toate aceste minunatii le regasesti in cele mai frumoase si cunoscute gradini din intreaga lume. Acasa.ro iti prezinta, in fiecare saptamana, unul dintre aceste locuri minunate. Astazi, te invitam la o plimbare prin gradinile de la Palatul Versailles, unde traditia si noutatea fac pereche pentru a crea un colt de rai.

Gradinile de la Palatul Versailles, un proiect ambitios

Gradinile de la Palatul Versailles, intinse pe mai mult de 800 de hectare, imbina modernitatea cu istoria. Vizitarea lor pe jos este imposibila, de aceea sunt amenajate linii de trenulet sau mici masini electrice, cu ajutorul carora vizitatorii pot ajunge in cele mai ascunse colturi ale acestui univers verde.

Planurile arthitecturale ale gradinilor de la Palatul Versailles au fost realizate de catre Andre le Notre, insa acesta le-a modificat si le-a imbogatit timp de aproape 40 de ani. Potrivit informatiilor de pe site-ul oficial, "Regele Soare" (Ludovic al XVI-lea) considera ca aspectul gradinii este la fel de important ca acela al palatului. De aceea, a fost nevoie de 40 de ani pentru a se ajunge la designul actual.

Gradini, fantani si statui intr-o explozie de culoare

Gradinile de la Palatul Versailles cuprind gradini obisnuite cu statui si fantani impunatoare, o livada de portocali, un lac artificial, gradini de legume si chiar o gradina zoologica.




Aproximativ 300 de statui infrumuseteaza Gradina Apelor, Gradina de Nord, iar la capatul Aleii Regale, unde incepe Grand Canal, se afla Fantana lui Apolo, in Bazinul lui Apolo.

In partea de est este amenajata o terasa formata din bazine cu apa, fiecare avand cate patru statui care simbolizeaza fluviile Frantei.



Gradinile de la Palatul Versailles cuprind 200.000 de arbori, cateva sute de statui, 1.700 bazine si fantani si 620 de jeturi de apa. In acest spatiu natural de vis se planteaza anual aproximativ 210.000 de flori.



Sursa foto: smartertravel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului