Gradini spectaculoase

#arts and crafts #gradina Hidcote Manor #Hidcote Manor #design gradina #amenajare gradina #marea britanie

Cele mai frumoase gradini: Hidcote Manor, gradina cu camere exterioare pline de viata

Hidcote Manor este una dintre cele mai mari gradini din Marea Britanie, localizata in oraselul Hidcote Bartrim, langa Chipping Campden, Gloucestershire. Stilul de amenajare este reprezentativ pentru miscarea britanica "Arts and Crafs", prin "camerele" sale delimitate de garduri vii, arborii rari, arbustii incantatori si bordurile ierbacee.

Gradina Hidcote Manor este creatia celebrului peisagist al secolului XX Lawrence Johnson, face parte din Patrimoniul National al Marii Britanii si este deschisa publicului larg.

Atractii turistice importante

Lawrence Johnson s-a inspirat din proiectele lui Alfred Parsons si Gertrude Jekyll, doi peisagisti care s-au remarcat in domeniu prin stilul de amenajare a gradinilor in "camere exterioare". Johnson si-a inceput proiectul personal in anul 1907 si a continuat sa il imbunatateasca si sa il extinda in decursul a 40 de ani.

Gradina Hidcote Manor este, asadar, organizata in spatii ingradite cu diverse caracteristici si teme, conferite de gardurile vii bogate, carpenul, tisa si zidurile din piatra.

Aceste camere, care poarta nume precum "Gradina Alba" sau "Gradina Fuchsia", sunt interconectate si infrumusetate cu flori topiare. Unele spatii isi surprind vizitatorii cu iazuri si fantani, dar si cu plante crescute pe paturi inalte.

Faimoasele camere exterioare din gradina Hidcote Manor inconjoara celebra "Manor house", o locuinta tipica secolului al XVII-lea.

Grija deosebita a peisagistului Lawrence Johnson in alegerea celor mai bune plante se reflecta in culturile deosebite de lavanda cu frunze inguste (Lavandula angustifolia), dar si in alte specii deosebite, precum Penstemon sau hibridul Hypercum.

Din anumite puncte de vedere, peisagistul a fost influentat de stilul francez de amenajare a spatiilor verzi. A adunat laolalta numeroase plante rare din Africa si China. Una dintre cele mai notabile elemente din gradina Hidcote Manor este o piscina circulara imensa, inconjurata de trandafiri albi.

Program de vizitare si costuri

Gradina Hidcote Manor este deschisa de la sfarsitul lunii martie pana la inceputul lunii noiembrie, in zilele de luni, marti, joi, sambata si duminica. Orarul de vizitare este intre orele 10 si 18, iar biletul de intrare pentru un adult este de 8 lire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului