Gradini spectaculoase

# gradini #cascada niagara #niagara #gradini spectaculoase #parcuri niagara

Cele mai frumoase gradini: Spectaculoasele gradini si parcuri ale Cascadei Niagara

Cascada Niagara este una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din lume care impresioneaza nu doar prin caderile sale de apa care iti taie rasuflarea, ci si prin gradinile si parcurile, de o frumusete rapitoare, pe care le adaposteste.

Parcul national Niagara Falls se intinde pe o suprafata de 53 km patrati si include peisaje maiestuoase, cu plante variate, frumoase, unele dintre ele rare, impartite in regiuni distincte, bine definite. Pentru a-i admira frumusetile, inchiriaza o bicicleta si descopera-i rand pe rand secretele!

Sera cu flori

O oaza verde situata in apropierea cascadei Niagara, sera cu flori (Floral Showhouse) adaposteste o colectie impresionanta si pestrita de orhidee, plante suculente si plante tropicale. Acestei colectii permanente i se alatura cele care se schimba in fiecare anotimp.

Sursa foto: flickr.com

Intre cele mai spectaculoase atractii ale serei cu flori si spatiilor verzi adiacente sunt gradinile cu soiuri felurite de trandafiri, intre care s-au strecurat mici ochiuri de apa.

Ceasul din flori

Parcul urias al Cascadei Niagara (Niagara Parkway) gazduieste si o opera de arta naturala, ceasul realizat numai si numai din flori. Acesta include nu mai putin de 16.000 de plante ce alcatuiesc un ceas al carui design este schimbat de doua ori pe an: primavara, cand include plante din familia Violacee, respectiv vara, cand este format din patru specii de Alternanthera si mai multe varietati de iarba-domnului (Santolina chamaecyparissus).

Sursa foto: 4seasontours.ca

Gradinile botanice ale Cascadei Niagara

Tot intinsul parc Niagara Parkway gazduieste si gradinile botanice, cu al lor conservator dedicat fluturilor (Butterfly Conservatory) si cele 40 de hectare de gradini bine ingrijite, cu plante perene, rhododendroni, azalee si peste 2.400 de trandafiri delicati.

Sursa foto: travelandescape.ca

Parcul Regina Victoria

In inima parcului national Cascada Niagara se afla zona ce poarta numele reginei Victoria. Cu o arhitectura eleganta si zone bine ingrijite, parcul Regina Victoria include gradini stancoase, gradini de trandafiri si de mii de plante taratoare, cat si peste 500.000 de narcise care coloreaza parcul in fiecare primavara.

Sursa foto: thetravellinght.wordpress.com

La intrarea in parc se afla Oakes Garden Theatre, o gradina spectaculoasa, situata la poalele dealului Clifton. De aici poti admira o panorama incredibila ce include cascadele americana (American Falls) si potcoava (Horseshoe Falls).

Sursa foto: niagaraparks.com

Sursa foto principala: niagaraparks.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului