Gradini spectaculoase

#Cetatea Alcazaba #Muzeul Pablo Picasso #la conception #gradini spectaculoase #amenajare gradina

Gradina La Conception, bijuteria orasului lui Picasso

Malaga isi incanta turistii cu o multitudine de atractii, de la Muzeul Pablo Picasso, la Cetatea Alcazaba, insa dispune si de o multitudine de gradini si parcuri, iar perla coroanei este gradina "La concepcion".

Considerata drept cea mai frumosa gradina tropicala din Spania, "La concepcion" se afla la 5 kilometri de centrul orasului Malaga pe drumul Carretera de las Pedrizas, ce duce spre Antequera.

Un plan din luna de miere

Gradina "La Conception" a fost creata de Jorge Loring, om de afaceri si marchiz al casei Loring, si sotia sa, Amalia Heredia, nepoata unui consul britanic, in urma cu peste 150 de ani.

Si-au petrecut luna de miere in mai multe tari din Europa si au hotarat sa aduca acasa o parte din plantele pe care le-au vazut in periplul prin batranul continent, urmand ca acestea sa fie sadite in nordul orasului, acolo unde cuplul detinea trei ferme.

Au urmat alte calatorii in tari indepartate ca Astralia sau China, iar gradina lor a adunat astfel 3.000 de specii de plante si arbori.

Sursa foto: objetivomalaga.diariosur.es

Centru istoric, cultural si stiintific

In secolul XIX, "La Conception" a fost un centru de intalniri pentru personalitatile vremii, fapt ce a facut ca gradina sa se dezvolte si mai mult. Aici aveau intrevederi politicieni, artisti si nobilimea din Malaga.

In 1911 gradina a fost cumparata de o familie din Bilbao care a adaugat noi si noi specii la colectia deja vasta a familiei Loring, iar in 1990, pentru ca plantele incepusera sa se degradeze, Consiliul orasului Malaga decide sa cumpere gradina si sa o renoveze.

Gradina si-a deschis portile pentru vizitatori in 1994, iar in prezent este nu doar un parc unde poate fi contemplata natura, ci si locul de de munca pentru mai multi experti in mediu, precum si un spatiu unde au loc numeroase workshop-uri pentru elevi si studenti.

"La conception" are 49 de hectare si gazduieste peste 400 de specii de plante tropicale si subtropicale, inclusiv cel mai inalt palmier din Europa, de 27 de metri. Tot aici vizitatorii pot vedea nuferi, ficusi gigantici, specii rare de conifere, dar si pasari rare.

Sursa foto: fotonostra.com

Acces pentru vizitatori

Gradina "La Conception" poate fi vizitata de la 1 aprilie pana la 30 septembrie, de marti pana dumnica, intre orele 9.30 si 20.30, in timp ce din 1 octombrie pana in 31 martie orele de acces sunt 9.30 - 17.30.

Accesul pentru un adult este de 4.2 euro, iar pentru copii si persoane de peste 65 de ani 2.10 euro.

Sursa foto: wikipedia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului