Gradini spectaculoase

#gradinile Tivoli # Tivoli copenhaga #Tivoli #gradini spectaculoase

Gradinile Tivoli, motiv de inspiratie pentru Disneyland

Gradinile Tivoli au prins viata in inima capitalei daneze, Copenhaga, in 1843, fiind un amestec de flori, obiective turistice si locuri de distractie, mai exact, un parc imens, cu peste patru sute de mii de flori puse in evidenta de peste o suta de mii de felinare.

Parcul a fost deschis initial ca o "gradina a placerilor", cu un bazar si o scena pentru concerte, iar mai tarziu arhitectii au construit si numeroase locuri de joaca atat pentru cei mici, cat si pentru adulti. De anul trecut, aici se gaseste si un roller coaster, cel mai mare din Danemarca, numit Damon.

Disneyland creat dupa Tivoli

Walt Disney a vizitat Gradinile Tivoli, fiind cel mai vechi parc din Europa, in 1951. A fost foarte atent la amanunte si, coincidenta sau nu, patru ani mai tarziu s-a nascut Disneyland. Initial au aparut zvonurile, iar mai apoi marturii scrise ale prietenului sau apropiat ca Walt s-a inspirat din parcul Tivoli din Copenhaga pentru a construi Disneyland.

La fel ca in vremea aceea, Tivoli se remarca prin curatenia impecabila, un parc ordonat, plin de flori si cu o atmosfera calda, familiara.

Cel mai vechi parc din Europa, al doilea in lume

Parcul atrage inca de la intrare prin faimoasa poarta "Vesterbrogade", creata intr-un stil unic al secolului XIX de catre celebrii arhitecti Emil Blichfeldt si Richard Bergmann. Pana la zona de dsitractie, turistii traverseaza terase, spatii verzi, lacuri si fantani, gradini de arbusti si flori multicolore, in special lalele. Aleile sunt impresionante, cu borduri de flori, cu felinare si jardiniere, umbrite de copaci inalti.

Mai mult, in mijlocul oazei de verdeata se afla si scena celor mai tari concerte de jazz si rock.

Parcul, inchis doar patru luni pe an

Peste 4 milioane de turisti intra pe poarta gradinilor Tivoli in fiecare an. Acestea sunt deschise in doua sezoane. Primul din 15 aprilie pana in 15 septembrie, iar mai apoi din 15 noiembrie pana in ultima zi din an, pentru faimosul Targ de Craciun.

Toamna, Tivoli se transforma, celebrand Halloween-ul, in taramul vrajitoarelor, dovlecilor si al luminitelor multicolore. Nu rata nici focurile de artificii, celebre in Tivoli. Proprietarii nu pierd nicio ocazie pentru a sarbatori cu o explozie de lumina pe cer.

Sursa foto: arratour.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului