Gradini spectaculoase

# Gradina Heller #gradina exotica #plante tropicale #gradini spectaculoase

Heller Garden, minunea exotica a Italiei

Aproape nebagata in seama de multi calatori indragostiti de meleagurile Italiei, Gradina Heller este una din miniaturalele bijuterii verzi ale peninsulei si o adevarata mandrie a localnicilor din Gardone Riviera. Gradina botanica Heller a servit si ca decor in cateva din filmele lui Visconti, iar povestea ei ar merita sa fie la fel de bine ecranizata.

 

Gradina nascuta dintr-un vis

Micul orasel de pe malul lacului Garda s-a trezit la inceputul secolului trecut gazda unui personaj destul de ciudat, Arthur Hruska, dentist al tarului Nicolae al II-lea si un botanist amator indragostit de flora tropicala. Intre 1910 si 1971, anul mortii sale, Hruska a amenajat o gradina botanica cu iz tropical in imediata apropiere a oraselului Gardone Riviera.


Sursa foto:tripadvisor.com

Acum, creatia sa este una dintre cele mai renumite gradini botanice private din Italia, de administrarea ei ocupandu-se o fundatie infiintata de artistul Andre Heller.

Orientul Italiei

Beneficiind de clima temperata, plantele tropicale ale lui Hruska s-au dezvoltat perfect in gradina botanica din Gardone Riviera, iar statuile decorative in stil asiatic adaugate dupa 1970 au transformat locul intr-un paradis oriental in mijlocul Italiei.

Sursa foto:tripadvisor.com

Inclusiv un crang de arbusti de bambus creste in interiorul gradinii, in timp ce palmierii, plantele cataratoare, jocurile de apa si ornamentele tipice amenajarilor peisagistice din Asia dau o imagine feerica acestui loc neobisnuit.


Sursa foto:bresciatourism.it

Expozitii inedite

Pe langa rolul recreativ pentru localnici si turistii care sosesc in Gardone Rivera, Gradina Heller este si un important centru expozitional din zona. Si pe cat de uimitoare se arata gradina exotica din peninsula italiana, pe atat de neobisnuite sunt conferintele si expozitiile gazduite de aceasta. In afara show-urilor de flori sezoniere, anual, in septembrie Gradina Heller este gazda unui show inedit in care plantele si fructele folosite in gastronomia antica sunt prezentate gradinarilor amatori si peisagistilor profesionisti.

Sursa foto:bresciatourism.it

De altfel, in aceeasi perioada gradina botanica gazduieste si Intalnirea Internationala a profesinistilor din domeniul amenajarilor peisagistice. Pentru vizitatori, Gradina Heller isi tine deschise portile intre martie si octombrie, pretul de intrare fiind de 10 euro/adult si 5 euro pentru copii.

Sursa foto: geo.de
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului