Legume

#gradina de legume #legume #ridichi

12 lucruri interesante despre ridichi

Stiai ca ridichea era un aliment important pentru europeni inainte de aparitia cartofului? O ridiche poate ajunge sa cantareasca mai mult de 1kg insa se recolteaza cand este mica pentru ca este mai gustoasa. Marimea unei ridichi depinde de specia din care provine dar si de timpul care este lasata sa creasca. Iata si alte lucruri pe care nu le stiai despre ridichi:

1
Ridichile au fost mentionate prima data intr-o reteta chinezeasca din secolul XI inaintea erei noastre.


2 Dupa Herodot, vechii egipteni apreciau foarte mult ridichile, in timp ce grecii le ofereau zeilor ca ofranda.


3 Exista ridichi rosii, albe, negre si mai rar galbene, care variaza in dimensiuni.


4 Cea mai mare ridiche din lume, detinatoare a recordului Guiness, cantareste peste 31 kg.


5 In fiecare an pe 23 decembrie, in Oaxaca - Mexic are loc un festival denumit „Noaptea ridichilor”. Mesteri locali sculpteaza in ridichi portrete, scene religioase, peisaje sau evenimente din trecut iar la miezul noptii se anunta sculptura care a castigat marele premiu.


6 Compozitia ridichilor roz difera de cea a ridichilor negre. Ambele contin vitaminele B si C si o substanta sulfurata care faciliteaza digestia insa ridichile roz contin in plus vitamina P, iod si magneziu.


7 100 g de ridichi contin peste 20 mg de vitamina C, adica aproape 30% din cantitatea recomandata adultilor in fiecare zi.


8 Ridichea roz este un bun antiseptic general, este antirahitica, astringenta, diuretica, digestiva, antiscorbutica, pectorala, tonica, laxativa si, mai cu seama, un bun drenor hepatic si renal.

9
In medicina alternativa ele sunt folosite pentru a creste apetitul si imbunatati digestia, impotriva oboselii si depresiei, contra tusei, in insuficienta hepatica, guta, artrite cronice, alergii, astm, pietre la rinichi , rahitism sau paraziti intestinali .


10 Ridichea neagra era un leac obisnuit in bolile de plamani. Se scobea, se umplea cu miere si hrean, ori zahar candel, se cocea si zeama din ea se dadea contra tusei si durerilor de piept.


11 Avand un continut caloric scazut - 20 calorii la 100g, ridichile sunt recomandate si in diverse cure de slabire.


12 Cele mai multe dintre gospodine arunca de obicei frunzele ridichilor. Insa acestea au un continut ridicat de vitamina B si C si se pot consuma fara nici un fel de probleme, impreuna cu radacinile, in salate si supe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare