Te ocupi de gradinarit de putin timp si te temi sa nu dai gres cu culturile de legume? Descopera care sunt legumele cel mai usor de cultivat, care nu iti vor da batai de cap, astfel incat sa te bucuri de o recolta bogata si sigura:

Rosii

Pe cat sunt de gustoase, pe atat sunt de usor de cultivat rosiile. Plantezi rasadul de rosii in gradina, pana la jumatatea lunii mai, intr-un sol bine drenat, in plin soare.

Lasa o distanta de cel putin 30 de centimetri intre plante, ca sa se poata dezvolta armonios. Rosiile au nevoie sa fie plivite si udate cu regularitate, mai ales in perioadele de seceta. Totodata, ai grija sa le montezi suporturi de sustinere sau araci.

Ca sa obtii o recolta mai bogata, poti aplica ingrasamant inainte sa plantezi rosiile, dar daca ai omis acest lucru, o poti face si dupa plantare, ins aeste de preferat cel organic si ingrasamantul de grajd.

Fasole

Si fasolea se inscrie in randul vegetalelor usor de cultivat. Are nevoie de un loc cu mult soare in gradina. Planteaz-o in cuiburi, de la jumatatea lunii aprilie pana la jumatatea lunii mai, cand temperature solului depaseste 20 de grade, astfel incat bobul de fasole sa germineze. Trebuie ca cuiburile sa fie situate la distante de cel putin 20 de centimetri intre ele, intr-un sol bine drenat.

Adancimea la care plantezi bobii nu trebuie sa depaseasca cinci centimetri. Daca alegi un soi catarator, trebuie sa montezi araci pe care sa se sprijine sau sa semeni planta langa un gard. Un alt sfat important este sa nu ierbicidezi fasolea in momentul in care aceasta infloreste.

Castraveti

Nu in ultimul rand, poti opta si pentru cultivarea castravetilor. Semintele se seamana intr-un pamant nisipos, bine drenat, la sfarsitul lunii aprilie-inceputul lunii mai. Rasadurile in schimb pot fi plantate pana la jumatatea lunii mai. Lasa o distanta generoasa intre plante, undeva intre 45 si 60 de centimetri.

Castravetii sunt plante iubitoare de apa, de aceea udatul trebuie sa fie facut cu regularitate, insa trebuie sa ii uzi la radacina, astfel incat sa le atingi cat mai putin frunzele.

Sursa foto principala: lifehacker.com

  •   2015-05-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Natalia Nedelcu

Vezi toate articolele

Articole din legume

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii